Eseménydús év vége az Operettben

Brecht-premier a Raktárszínházban, Karácsonyi koncert Dolhai Attilával, szilveszteri Miss Saigon, Újévi Operett Gála, no és sok visszatérő sikerprodukció. Ez jellemzi a Budapesti Operettszínház novemberi és decemberi programját. Jegyek 2011. október 5-étől válthatók, s még bérletek is kaphatók.

Sok sikerprodukció visszatér a Budapesti Operettszínház repertoárjára novemberben és decemberben. A 2011/2012-es évadban például először lesz látható a Szép nyári nap, a Szerdán tavasz lesz, a Koldusopera, a Menyasszonytánc, valamint a majdnem két hónapos németországi turnéról hazaérkező A Szépség és a Szörnyeteg.

Szepseg01

Új produkciókat is megtekinthet a közönség. 2011. december 2-án mutatják be a Raktárszínházban A kaukázusi krétakört. Az 1945-ben elkészült darabban Bertolt Brecht az ótestamentumi salamoni ítélet és a régi kínai krétakör-mese motívumait alakítja saját képére. A történet a régi Grúziában játszódik, ahol polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett kormányzó kisfiát, akit menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön. A szerelmet is feláldozva magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné, és visszaköveteli a fiút. A per a falusi írnokból bíróvá emelkedett Acdak elé kerül, aki próbára teszi a peres feleket: krétával kört rajzoltat a földre, abba állítja a gyereket. Az az igazi anyja, akinek elég ereje lesz, hogy a körből a maga oldalára rántsa...

Paul Dessau zenéjével igazi, kísérletező zenés színházi produkció készül, mely a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen mesterképzésben résztvevő Nádasdy Kálmán-díjas fiatal alkotó, Somogyi Szilárd diploma-vizsgaelőadása is egyben. Főbb szerepekben: Szabó P. Szilveszter, Peller Anna, Makranczi Zalán, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Náray Erika, Faragó András, Jantyik Csaba, Nádasi Veronika, Pirgel Dávid.

dolhaiattila

Karácsony első napján ismét koncerttel várja közönségét Dolhai Attila, de az ünnepekkor máskor is érdemes ellátogatni az Operettbe. Búcsúztassa az óévet és köszöntse az újat operett- és musicalsztárjainkkal! 2011. december 31-én este a hatalmas sikerű Miss Saigon előadással várják a nézőket, sztárszereposztásban. Utána ünnepi vacsora, majd szórakoztató operett-műsor népszerű a művészek előadásában. Természetesen a buli sem marad el, a vendégek hajnalig rophatják színpadi retro-diszkónkban a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek slágereire!

Másnap, január 1-jén immár hagyománnyá váló zenés utazásra invitáljuk a nézőket. Újévi Operett Gálánkban legkedveltebb színészek-énekesek lépnek színpadra, elsősorban Lehár, Kálmán, Strauss, Fényes, Ábrahám, Zerkovitz, Szirmai és Huszka slágereivel, némi musicallel és televíziós közvetítéssel fűszerezve.

egyej

Persze az évadban már korábban látható előadások is szerepelnek műsoron: december 6-a környékén Mikulás várja a gyerekeket az Erdei kalamajkán és a Musicalmeséken, s ismét megtekinthető A Csárdáskirálynő, a Madame Pompadour - diákelőadásban is -, a Rómeó és Júlia, a Rebecca, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, az Abigél, valamint október végi premierünk a Cigányszerelem, melyben olyan sztárok tűnnek fel, mint Kalocsai Zsuzsa, Frankó Tünde, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Benkóczy Zoltán, Lehoczky Zsuzsa, Szulák Andrea, Fischl Mónika, Lukács Anita, Csonka András, Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt és Verebes István.

A novemberi és decemberi produkciókra 2011. október 5-étől lehet belépőket vásárolni a jegypénztárban, a Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában, valamint az ismert elárusító helyeken.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása