Új Színház pályázat: A Magyar Színházi Társaság levele Tarlós Istvánnak

A Magyar Színházi Társaság levelet írt Tarlós István főpolgármester úrnak az Új Színház ügyében. „Rövid idő alatt fel fogja számolni fővárosunk világszerte elismert, gazdag színházi, kulturális életét” - fogalmaz Csizmadia Tibor elnök.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Magyar Színházi Társaság, mint színházi életünk szakmai érdekvédelmi szervezete megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat a többségi szakmai javaslat ellenére döntött az Új Színház igazgatói kinevezése ügyében.

A korábbi döntésekkel ellentétben most indoklás sem jelent meg az Önök részéről. Nehezményezzük, hogy a meggyőző arányú, szakmai indokokkal alátámasztott ajánlás ellenére a fenntartó más döntést hozott, s ismételten egy ismeretlen tartalmú pályázatot hozott ki győztesnek a széles nyilvánosságot kapott másik pályázattal szemben.

Főpolgármester Úr! Ez a döntése is azt a hitet erősíti a szakmában s a választópolgárokban, hogy a politikai célú terület-szerzésen túl más nem motiválja Önöket. Tudnia kell, hogy evvel rövid idő alatt fel fogja számolni fővárosunk világszerte elismert, gazdag színházi, kulturális életét.

csizmadia

Tisztelettel:

a Magyar Színházi Társaság Elnöksége nevében

Csizmadia Tibor

elnök

 

Kapcsolódó anyagok:

KISZIVÁRGOTT DÖRNER GYÖRGY PÁLYÁZATA / MEGSZÓLALT CSURKA ISTVÁN - Ő LESZ A 'SZELLEMI EGYBEN TARTÓ' / 

MSZP: "vonják el Tarlós Istvántól a kinevezési hatáskört"

süti beállítások módosítása