Tütetni fognak az Új Színházért

Október 21.-én, 18.00-tól 20.00-ig tüntetést szerveznek annak érdekében, hogy ne Dörner György legyen az Új Színház igazgatója. Már több mint félezren jelezték, hogy részt vennének az akcióban, köztük a színházi szakma képviselői.

A tüntetés időpontja még nem végleges, csak jelképes, mert az Alternatív Színház csoport kíváncsi a részvételi arányra és ahogy fogalmaznak a "kollektív lelkesedésre".

ujsz

A Facebookon ezt közölték:
"1. lépés
Tüntetés az Új Színház Épülete előtt (Paulay Ede utca 35.) gyetyával és egy szál virággal (jelképezvén a magyar színházi kultúra megölése felett érzett gyászt, amely remélhetőleg végül nem következik be). Hogy megakadályozzuk ezt a gyilkosságot, gyertek el minél többen!!!
Előzmény:
Október 6.-án arról döntött Tarlós István, hogy Dörner György lesz február elsejétől az Új Színház igazgatója, Csurka István intendánssal együttműködésben. A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság szakmabeli tagjai azonban Márta Istvánt támogatták.
KÖZÖS ERŐVEL TALÁN MEGÁLLÍTHATJUK A KULTÚRA ÉS AZ ÉLET FELETT URALKODÓ, SZAKMÁHOZ NEM ÉRTŐ, EMBEREKET ÉS NÉPCSOPORTOKAT MEGKÜLÖNBÖZTETŐ IDEOLÓGIAI HATALMAK DÖNTÉSEIT!
ÖLTÖZZETEK FEL JÓL, MERT HIDEG LESZ - AZ ESEMÉNY!
IDEIGLENES IDŐPONT: 2011. október 21.
Csatlakozzatok minél többen az eseményhez és küldjétek el mindenkinek!
LEGYÜNK NAGYON SOKAN! 
SIKERÜLNIE KELL!"

 

Legfrissebb hírek:

BÉRCZES LÁSZLÓ AZ ÚJ SZÍNHÁZ ÜGYÉRŐL


MI TÖRTÉNT AZ ÚJ SZÍNHÁZZAL?

Cikkünk folymatosan frissül

süti beállítások módosítása