Deutsch: kettős mérce miatt támadják Dörnert

Deutsch Tamás EP-képviselő blogjában kifejti, nézete szerint Dörner nagyszerű színész, a közvéleménynek pedig ezt kellene figyelembe venni az ítéletek és vélemények megalkotásakor. Úgy látja, kettős mérce miatt támadják az Új Színház frissen kinevezett igazgatóját.

Deutsch-Tamas

"Dörner György szerintem nagyszerű színész. Értékválasztását tiszteletben tartom, mint mindenkiét, politikai álláspontjával nem értek egyet. De miért van az, hogy a szoclib művészértelmiségiek gyakran gyalázatos politikai nézetei sem befolyásolja a művészi megítélésüket, egy magát nemzeti elkötelezettségű alkotónak tartó ember esetében viszont a (joggal vitatható, esetleg akár elfogadhatatlan) politikai nézetei miatt tulajdonképpen magát a művészi tevékenységét is abba kéne hagynia?" - írta Deutsch Tamás EP-képviselő.

tweet

"Mi lenne a XX. századi magyar kultúrával, hogyan nézne ki, mennyivel lenne szegényebb, ha a temérdek, rettenetes kommunista nézetekkel "megáldott" művész nem alkothatott volna, nem vezethetett volna művészeti intézményeket, mert szarházi kommunista volt?" - veti fel Deutsch.

süti beállítások módosítása