Hangulatkeltéssel vádolja Tarlós a Színházi Társaságot

A Színház.hu-hoz eljutott Tarlós István válasza a Magyar Színházi Társaság levelére. Ezt közöljük.

tarlos-istvan

Tisztelt Elnök úr!

Megdöbbenéssel olvastam az Új Színház igazgatói kinevezése ügyében nekem írt - egyébként helyesírási hibákkal tarkított levelét.

 

Tisztelettel visszautasítom az abban foglaltakat. Mellesleg öntelt és elbizakodott gesztusnak vélem, hogy Ön a választópolgárok összességének nevében ír. Kétlem, hogy erre volna felhatalmazása. Ön szerint "politikai célú területszerzés", hogy összesen két változtatást hajtottunk végre a színházak vezetésében? Esetleg politikai haszonszerzésnek véli, hogy Szirtes Tamás, Bálint András, Puskás Tamás, vagy Mácsai Pál igazgató Urak a helyükön maradtak?

 

Netán azt, hogy az általunk díszpolgárrá avatott Zsámbéki Gábor igazgató Úr által javasolt igazgatót szavaztuk meg a Katona József Színház élére?

Esetleg azt ígértem volna, vagy elvárható volna, hogy egyetlen változás se következhessen be a vezetésekben? talán valamikor is így volt ez? Mi köze van az Ön feltételezhető valódi motivációjának a kulturális sokszínűséghez? Elmondom önnek: semmi.

 

Javasolom még, olvassa el Koltay Tamás korábbi kritikáját az Új Színház vezetéséről, vagy nézzen utána, kik akarták Márta István igazgató Urat 2007-ben leváltani, akit egyébként maga a szocialista frakció nevez "jobboldalinak" minapi nyilatkozatában.

elnokur

 

Elnök Úr!

 

Az Ön levelét enyhén szólva is meggondolatlannak, hangulatkeltőnek és méltatlannak tartom.

 

Budapest, 2011. október 7.

 

Tisztelettel: Tarlós István

 

Szerkesztőségünk időről időre megkeresi Dörner Györgyöt, aki azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek: "A Színház.hu és az MTI elsőbbséget élvez, amíg ők nem keresnek, nem nyilatkozom senkinek. Lehet, hogy magának fontos, hogy az önök napilapjában megjelenjen a nyilatkozatom, de nekem egyáltalán nem az.” Az Új Színház leendő igazgatója egyelőre nem élt a nyilatkozás lehetőségével.

 

Legfrissebb híreink e témában:

DEUTSCH: KETTŐS MÉRCE MIATT TÁMADJÁK DÖRNERT

KÜLFÖLDI LAPOK SZÉLSŐJOBBOS SZÍNHÁZRÓL CIKKEZNEK

A bonni igazgatónő is meglepődött

 

SCHILLING ÍRT DÖRNER MEGVÁLASZTÁSA KAPCSÁN

"Nincs szakmai krízis, mert szakma sincs"

süti beállítások módosítása