Külföldi lapok szélsőjobbos színházról cikkeznek

A Spiegel Online főleg Csurka István szerepét kifogásolja, akiről annyit ír: „egy szélsőjobboldali pártot vezet és antiszemitaként ismert".

ujsag

A számos más német hírportál által is átvett tudósítás beszámol Dörner György színigazgatói kinevezéséről. A Spiegel Online főleg Csurka István szerepét kifogásolja, akiről annyit ír: „egy szélsőjobboldali pártot vezet és antiszemitaként ismert".

ujsag2

A Spiegel szerint Tarlós döntése felháborodást váltott ki Budapesten, a színházi szakma egyöntetűen tiltakozik a Csurka–Dörner-páros ellen. „Csurka drámaíró is, és az eddig alig játszott darabjait akarja színpadra vinni", írja a politikusról a német lap. 

A lap idézi Dörnert, miszerint színházával „a beteges liberális hegemónia" ellen akar fellépni, és a színház új neve – Hátország – is azt jelképezi, miként „nyög a magyarság a szociálliberalizmus igája alatt".

belga RTL hasonló szellemben írt a botrányról. Dörnert és Csurkát "szélsőjobboldali figurák"-ként írja le, akiknek kinevezése "az egész magyar színházi világot nyugtalansággal töltötte el.

spiegel

 

bonni színház igazgatónője pedig arról adott hírt, hogy bár Dörner György beleírta őket a pályázatába, őt nem kereste meg. "Engem és munkatársaimat meglehetősen sokkolt, hogy Dörner úr és munkatársa megnevezett bennünket! Nagyon csodálkozunk, mivel egyetlen munkatársam sem állt vele soha kapcsolatban. Magyarországi és romániai kapcsolataink szintén nem ismerik őt személyesen" - tudatta Gisela Pflugradt-Marteau.

süti beállítások módosítása