A Kolozsvári Állami Magyar Színház is kiáll Mártáért

A Kolozsvári Állami Magyar Színház is csatlakozott ahhoz a csütörtöki nyílt levélhez, melyben tizenkét romániai magyar társulat vezetői biztosították szolidaritásukról Márta Istvánt, a budapesti Új Színház távozó igazgatóját.

kolozsv

"A romániai magyar színházakat tömörítő érdekvédelmi szövetség kezdeményezői által hozzánk eljuttatott, Márta István és az Új Színház mellett szolidarizáló nyilatkozatot megkaptuk és magunk is csatlakoztunk hozzá" - fogalmaz a teátrum művészeti aligazgatója, Visky András által aláírt nyílt levélben.
   

A társulat közlése szerint a tizenkét színház nyilatkozatával egyetértő levelük már csak az után jutott el a megfogalmazókhoz, hogy a közlemény csütörtökön megérkezett a sajtóhoz.

 "Márta Istvánt alkotó emberként és színházi vezetőként egyaránt nagyra tartjuk, meggyőződésünk, hogy az Új Színház élén kifejtett munkássága figyelmet és megbecsülést érdemel, és nem a szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó elbírálást" - zárul a társulat nyílt levele.
    

 

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk szakmai bizottsági tagokkal:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

süti beállítások módosítása