Boldogtalanok Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata egy kiváló előadással indítja a 2011/2012-es évad bemutatóinak sorát. Október 14-én 19 órától kerül színpadra Füst Milán Boldogtalanok című drámája Radu Afrim rendezésében.

boldogtalanok01

 

A Boldogtalanok metszően, életszagúan naturalista mű, szereplői jellemét a külvárosi nyomor alakítja, és elfásultságukból következik végzetük, melyhez ráadásul ragaszkodnak. Olyan hősök ők, akik kapaszkodnak saját keresztjükbe és még csak töviskoszorút sem kapnak jutalmul.

 

boldogtalanok06

 

Egy végletekig fokozódó szerelmi háromszög, ami akár köznapi is lehetne, ám Róza, Húber és Vilma nem a könnyű megoldást választja - sőt, úgy tűnhet, egyáltalán nem is akarják problémáikat megoldani. Miért? - kérdezhetnénk egyszerűen, ha a történet nem vetne fel egyben bonyolultabb és mélyrehatóbb kérdéseket is. Lehet bármi áron szeretni? Szeretve gyűlölni? Bűntudathoz hozzászokni? A Boldogtalanokban a belső vívódás jelenik meg, a kimondhatatlan szakad fel, mi pedig ezúttal nézőként érhetjük tetten - talán magunkat.

boldogtalanok02

 

Amikor a festő az üres vászon előtt áll, döntenie kell, melyik színbe mártja először az ecsetet. Füst Milán a sötét palettát választotta, festményén a szürkék, barnák, mélyvörösek, feketék, fények és árnyékok tökéletesen visszaadják a megszólalásig igaz életet. A tiszta pohár vízbe ezúttal a keserű pirula kell, hogy feloldódjon...

A pénteki bemutató szereplői: Galló Ernő, László Zita, Varga Andrea, Bíró József m.v., Zákány Mihály, Nagy Csongor-Zsolt, Némethy Zsuzsa, Fábry Koppány m.v., Bándi Johanna, Gál Ágnes, Laczkó Tekla, Vencz Stella. Az előadás díszlet és jelmeztervezője Iuliana Vâlsan.

 

poster-boldogtalanok

forrás: Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata

süti beállítások módosítása