Új Színház-ügy: egyre több videó készül

Az nem lehet, hogy...

"Kell az ipse? Rendezőt csinálunk belőle! "

"Tarlós István, Budapest főpolgármestere a felkért szakmai bizottság javaslatával szemben Dörner Györgyötnevezte ki az Új Színház igazgatójának. Dörner György politikai nézeteit a XXI. század Európájában elfogadhatatlannak tartjuk, így személye méltatlan egy közintézmény vezetésére. Dörner György pályázata a konkrétumokat nélkülöző, kizárólag politikai jelszavakkal dobálózó, a kiírásnak nem megfelelő fércmű. Dörner György igazgatói kinevezése a színházi szakma, a művészet és a magyar nemzet meggyalázása. (...) Budapest regnáló főpolgármestere, Dörner György színigazgatói kinevezésével, közpénzen megalapította a Magyar Köztársaság első újnyilas színházát. Ez gyalázat. A döntés ellen a leghatározottabban tiltakozunk" - fogalmaz a petíció amelyhez közéleti személyiségek, művészek is adták a nevüket. Az aláírók listája folyamatosan bővül.

Azt szeretnénk elérni, hogy a főváros vezetése új pályázatot írjon ki, és azon a demokrácia szabályainak megfelelően a többség akarata, azaz a valós szakmai szempontok döntsenek, és ne politikai érdekek. Ennek érdekében tüntetést szerveznek, amire október 22.-én, szombaton kerül sor, 15:00-17:00 között az Új Színházelőtt. A kezdeményezéshez egy kampány is kapcsolódik, egyre több videó kerül fel a www.aznemlehet.net-re. Ezekből újra bemutatunk egyet: 

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

süti beállítások módosítása