Montázs a Varidance-től

"Vári Bertalan a hangulatok, érzelmek megjelenítője. Felvillantott képek sorával, lüktető ritmusokkal, különleges muzsikákkal, az ismert elemekből újat, egyedit alkotó koreográfiákkal mutatja meg a tánc általa kikevert sajátos, szépséges színeit" - ajánlják az előadást az alkotók.

A Montázs – Fergeteges táncok című új darabjában is a magyar néptánc elemeiből építkezik, ezeket montírozza össze ismert táncstílusokkal úgy, hogy a látvány az újdonság élményével és erejével ragadja meg a néző figyelmét. Ahogyan az élet ritmusa változik, ahogy a napok, az események, a hangulatok követik egymást, ugyanolyan fordulatosan peregnek a válogatott muzsikával összeforrt műsor fejezetei is.

Vári Bertalan a táncosok személyében nem csupán kiváló előadóművészeket tudhat maga mellett, hanem igazi alkotótársakat, akik a színpadon és a koreográfia megkomponálásában is jeleskednek valamennyien.

A Montázs a korábbi Vári-koreo­gráfiákhoz hasonlóan kortalan és határtalan „hét nyelven beszélő” táncprodukció: gyereknek és felnőttnek, hazai és külföldi nézőnek egyaránt maradandó élményt nyújtó szórakozás, jó kedvre derítő örömforrás.

varidance

Új Varidance-produkció, 70 percben

Premier: 2011. október 27. csütörtök 19h, Honvéd Kulturális Központ

(következő előadás: november 27. vasárnap 18h)

Rendező, művészeti vezető: Vári Bertalan

Koreográfia: Vári Bertalan és a társulat

Tánckar: Hahn Jusztina, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Vincze Éva, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián, Vári Bertalan, Végső Zsolt

Zene: Válogatás több együttes repertoárjából

Jelmez: Zelenka Nóra

Fény: Tárgyik László, Balogh József

Hang: Szabó Gyula

süti beállítások módosítása