Pozsgai: létezik a torontói magyar színház

Pozsgai Zsolt azt közölte a Színház.hu-val, hogy a sajtóban megjelent hírrel ellentétben létezik torontói magyar színház. "A csapat egyébként nem az operett-nosztalgiás szinten, hanem valódi, korszerű színházi eszközökkel él és dolgozik" - állítja az Új Színház leendő főrendezője.

Nyilatkozat

A Színhaz.hu-n és már portálokon is megjelent, hogy Dörner György pályázatában a nemzetközi kapcsolatok tárgyban feltüntetett színházak nem léteznek. Ebben az esetben csupán a képzelet játéka volt pár hónappal ezelőtti vendégjátéka egy előadásomnak torontói barátaimnál, akik egyébként harmadik magyar színházként Torontóban angolul, franciául, és magyarul játszanak. És az, hogy én magam is ott voltam, és jól éreztük magunkat együtt – álom volt csupán. A csapat egyébként nem az operett-nosztalgiás szinten, hanem valódi, korszerű színházi eszközökkel él és dolgozik.

pozsgai

Ráadásul vezetőjük földim. Tavasszal, a tervezett budapesti vendégjátékuk során bárki megismerheti őket. Sajnos, ennél többet nem mondhatok, mert megfenyegették őt is arra az esetre, ha együttműködik velünk. Ahogy a többi leendő partnerünket is. Az, hogy egy tervezetben felsoroltatik, milyen partnerekkel kíván majd a pályázó együttműködni, önmagában nem követeli meg az adott fél nyilatkozatát. Kétségtelen hiba volt felsorolni őket, hiszen most megjelennek ismeretlenek, nyilatkozatok kiadására késztetik őket. Ahogy egy kiváló, fiatal erdélyi magyar társulat esetében is. Sajnálom, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam ezeket a határontúli közösségeket. De az ajtó tavasztól nyitva áll.

Leendő, az anyaországon kívül működő, a magyar kultúra iránt elkötelezett partnereinket fenyegetik. Sajátságos helyzet. Szomorú és elkeserítő. Ha nem „percemberkék” dáridója volna, még bele is gondolna az ember. De sajnos nem érek rá. Szeptember-októberben két magyar kortárs darabot állítok színpadra, rendezőként. Ezért elnézést, ha késve reagálok állításokra.

 

Budapest, 2011-10-19

Pozsgai Zsolt

 

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia


süti beállítások módosítása