Pozsgai szerint az Új Színház elfáradt

A színházvezetés szakmai kérdés, ebben a politikának nincs helye, nyilatkozta az ATV Start Plusz-ban az Új Színház leendő főrendezője, Pozsgai Zsolt.

Pozsgai elmondta, örömmel vállalja a rábízott feladatot, szerinte Csurkáék felkérésével óriási lehetőséget kapott, hogy eddigi munkásságát, tapasztalatait felhasználva építse fel az Új Színházat. Mint mondta, olyan színészekkel tudnak majd dolgozni, akikkel valóban fel lehet mutatni azokat az értékeket, amelyekre már régóta szükség lenne. 

A rendező szerint a színház az utóbbi időben „szakmailag egy kissé kifáradt”, kinevezésével viszont alkalma nyílik otthont teremteni az általa leginkább preferált magyar klasszikus és kortárs drámának.
pozsgaizsoltAz pedig Dörnerék magánügye, hogy milyen politikai nézeteket képviselnek, ráadásul Pozsgai elképzelhetetlennek tartja , hogy egy színdarabban bármiféle negatív eszmerendszer jelenjen meg, hiszen természeténél fogva a színház ezeket nem fogadja be. Kérdésre válaszolva pedig világossá tette, megbízatását addig vállalja, amíg ez így is marad.
Ami Dörneréket illeti, Pozsgai azt mondta, vállalja barátait, értékeikkel együtt, mert azok találkoznak a színházi értékekkel. Persze a mostani politikai csatározások közepette nem volt könnyű melléjük állni, emiatt például több munkáját is visszavonták, de mint mondta, ennek ellenére sem fog meghátrálni.
Csurka és Dörner politikai szerepvállalását egyébként Pozsgai nem tartja különösebben aggályosnak, szerinte ez – legalábbis Dörner esetében – az utóbbi időben háttérbe szorult.
Megjegyezte, Dörnert az utóbbi években többnyire politikai megfontolásból viszonylag kevesen foglalkoztatták, de mint mondta, ő ezzel akkor sem törődött, hanem ugyanúgy örömmel dolgozott vele. Ráadásul a főrendező elmondása szerint bár nagyon sok időt töltöttek együtt, Dörnerrel soha életében nem politizált, annak ellenére, hogy bizonyos nézeteik nagyon is közel állnak egymáshoz. Forrás: ATV

Kapcsolódó anyagok:

Az Új Színház-ügy részletei

Összefoglalónk folyamatosan frissül

Összefoglalónkból kiderül, mi történt az Új Színház körül az elmúlt hetekben. Cikkünk folyamatosan frissül és azt is beavatja az eseményekbe, aki eddig nem értesült róluk.

 

Interjúk:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

süti beállítások módosítása