Színházi lapkiadót alapított a Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság színházi lapkiadót alapított. A kft a tevékenységi körébe felvette az előadó-művészeti tevékenységet, a műsorgyártást és a kulturális képzést is.

A Magyar Teátrum című színházi havilap kiadására céget alapított a Magyar Teátrumi Társaság Egyesület – írja a HVG. A lapot ötszázezer forint jegyzett tőkével alapították. A havilap 2009 szeptemberétől eddig az egyesület kiadásában, tízezer példányban jelent meg, amit szeretnének megdupláznia jövőben.

 

„A szakmai szempontokat és a jó értelemben vett bulvárújságírás hagyományait egyesíteni kívánó lapunkat leginkább az egykori Film-Színház-Muzsika című laphoz hasonlítanám” – mondta a HVG-nek Fekete Péter, a békéscsabai Jókai Színház igazgatója, a folyóirat főszerkesztője. A Magyar Teátrumi Társaság Egyesületet 2008-ban alapította nyolc vállaltan konzervatív szemléletű színházi direktor, aki magyar színjátszás hagyományainak ápolását és érdekképviseletét tűzte ki célul.

 

A társaság elnöke Vidnyánszky Attila, a Debreceni Csokonai Színház igazgatója, alelnökei Nagy Viktor rendező és Vasvári Csaba, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója.

 

A társaság felügyelőbizottságában szerepel még Nemcsákné Darvasi Ilona és Oberfrank Pál, aki a veszprémi színházat igazgatja. A kft a tevékenységi körébe felvette az előadó-művészeti tevékenységet, a műsorgyártást és a kulturális képzést is
.

süti beállítások módosítása