1,5 milliárdba kerülhet a Gödör-beruházás

Orbán Viktor miniszterelnök Fürjes Balázst a kiemelt jelentőségű fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki, aki Gödör Klub beruházásról árult el részleteket.

A kormányfő által szerdán kinevezett kormánybiztos feladatai közé tartozik egyebek mellett az új FTC-stadion felépítésének, valamint az Erzsébet téri Gödör Klub és környéke végleges rendezésének irányítása és felügyelete. Feladata lesz továbbá országszerte valamennyi, hárommilliárd forintot meghaladó értékű állami beruházás előkészületének és megvalósításának a felügyelete - írta az Index cikkét idézve az MTI.

godor

Az Erzsébet téri Gödör Klub beruházását - ott egyebek mellett egy szerkezetkész, ám használaton kívüli színházterem is található - az elmúlt 9 évben nem fejezték be. A tervek szerint 2013 második felére fejeződhet be az építkezés, amely várhatóan másfél milliárd forintba kerül. A kormánybiztos reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés alatt nem kell bezárni a létesítményt.

Fürjes Balázs tervei között szerepel egy 4-5 ezer férőhelyes konferenciaközpont felépítése is. A várhatóan a Művészetek Palotája környékén felépítendő komplexumot részben uniós, részben állami forrásból valósítanák meg, de megvizsgálják a magántőke bevonásának a lehetőségét is - tette hozzá a kormánybiztos.

A teljes cikk a Napi Gazdaságban olvasható.

süti beállítások módosítása