Változások az Operaház idei évadtervében

Cikkünkből kiderül, milyen változásokra számíthatnak az Operaház nézői ebben az évadban.

opera

Ókovács Szilveszter kormánybiztos a Magyar Nemzet című napilapnak adott interjújában jelentette be az Operaház idei műsortervét érintő változásokat. Az október 13-i interjúból értesült a sajtó és a közönség, hogy A Rajna kincse januárra meghirdetett premierje elmarad, illetve három évvel későbbre tervezik, helyette a 2010 szeptemberében bemutatott, nagy szakmai- és közönségsikert aratott Mefistofele-előadást játsszák nyolc alkalommal. (Mint korábban beszámoltunk róla, ez a produkció nyerte el idén a legjobb díszletnek járó díjat a színikritikusoktól.)  

 

A két balett-premiert is elhalasztják: a Notre Dame-i toronyőr helyett a pár éve már betervezett, de akkor végül be nem mutatott Manont, Kenneth McMillan darabját tűzik műsorra tavasszal. Több repertoárdarabból, például a Diótörőből is pótelőadásokat iktatnak majd be. 

A Don Giovanni felújítására már készül a társulat, a Rameau-opera bemutatójára is sor kerül az évadban, és a sokáig rendező nélkül álló Arabella-produkcióba sikerült rendezőt találni Bereményi Géza filmrendező személyében, akinek első operarendezése lesz ez a Strauss-opera, melynek díszleteit Csikós Attila tervezi meg.    

Juan Diego Flórez budapesti bemutatkozására is sor kerül: tavaly hiába várták a rajongók, most november 28-án azonban fellép az Operaházban egy önálló koncert keretében.

 

Olvasásra ajánljuk:

Az Operaházban nem szabad énekelni

Az Operaházban nem szabad énekelniA Krétakör Trilógia Krízis produkciójának tegnapi akciója egy flashmob volt az Operaházban, a Hálatlan dögök (a Trilógia középső része, amit egy németországi operafesztiválon mutattak be idén nyáron) szereplőivel közösen. Azonban akadt egy kis malőr az Operaház épületében...

 

 

süti beállítások módosítása