Deutsch Alföldiről és Csurkáról nyilatkozott

A politikus az Új Színház körüli botrányokról szólva közölte: szerinte Csurka István kiváló drámaíró, de hogy milyen intendánsa lesz az intézménynek, azt még nem lehet tudni.

Egy olyan darabról, ami még el sem készült, arról kár beszélni. Csurka kiváló drámaíró, ezt még az úgynevezett liberális értelmiség is elismeri. Hogy intendánsnak milyen lesz, azt még nem lehet tudni. Alföldi is kiváló színész és rendező, viszont direktornak szerintem nem jó. Főleg nem a Nemzetibe! Tőlem nem áll távol a polgárpukkasztás, ezt mindenki tudja. De a Nemzeti Színház élén nem állhat polgárpukkasztó művészi felfogású director” – közölte Deutsch Tamás Policitynek adott interjújában.

deutsch

A kérdésre, szerinte ki lenne jó színi direktor oda azt felelte: “A tragikusan elhunyt Schwajda György remek igazgató lett volna, de szerintem jó választás volt annak idején Jordán Tamás is. Alföldire visszatérve: én ismerem a saját képességeim határait, így például soha nem akartam zenélni, énekelni. Egyszerűen botfülem van. Alföldinek is be kellene látnia, hogy ő nem a Nemzeti élére való igazgató”.

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

TÜNTETÉS AZ ÚJ SZÍNHÁZ ELŐTT - PERCRŐL PERCRE

A Színház.hu tudósított az Új Színház előtt zajló tüntetésről, amelyen fellépett Derdák András, Fodor Tamás, Gerendás Péter, Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Kovács Patrícia, Kulka János, Mohácsi János, Nagy János, Nádasdy Ádám, Péter Kata, Solténszky Tibor, Upor László... A részletekről cikkünkben olvashatnak.

Az Új Színház-ügy részletei

 

INTERJÚK:

Interjú Ascher Tamással

Interjú Bérczes Lászlóval

Interjú Herczeg Tamással

Interjú Csiszár Imrével

Megszólalnak az ÚJ Színház színészei I. rész - Derzsi János, Száraz Dénes

Megszólalnak az Új Színház színészei II. rész - Takács Kati

Interjú Pozsgai Zsolttal

Megszólalnak az Új Színház színészei 3. - Pokorny Lia

Megszólalnak az Új Színház színészei 4. - Vass György

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: MEGSZÓLAL GÁSPÁR SÁNDOR

ÚJ SZÍNHÁZ-ÜGY: HÁMORI GABI LEVELE

MEGSZÓLAL GALKÓ BALÁZS

süti beállítások módosítása