Fringe fesztivál-díjasok a Merlinben

A PR-Evolution Dance Company Blue men és  Mozgalmas Víz-Tükör, avagy egy festő álma című előadása ezúttal a Merlin Színházban, egymást követően, egy estén (október 25.) látható. Mindkét produkció elnyerte korábban a Fringe Fesztivál szakmai díját.

BlueMen-Meszaros_Csaba

I. rész

Blue men

Fringe Fesztivál szakmai díj – 2010

A kék határtalan mélysége, ahol megszületik az erő. Elveszni benne könnyű, de kitörni a legnehezebb. Számtalan kétség, ábránd, szorongás, öröm, mind itt kering körülöttük, de melyiket érhetik el. Bőrük alatt kúszik egy megállíthatatlan erő, mely kitörni készül. Lassan felemészt, eluralkodik, nem hagy szabadulni. Kívülről semmi sem látszik, csupa titok, ez a valóság. A férfi lélek rejtelmeiről, három különleges egyéniség, három kiváló férfi táncművész előadásában.

Táncművészek:

a PR-Evolution Dance Company művészei

Zene: Gergely Attila

Koreográfia: Nemes Zsófia

Mozgalmas_press

 

II. rész

Mozgalmas Víz-Tükör, avagy egy festő álma

Fringe Fesztivál szakmai díj – 2011

Az előadás a Szépművészeti Múzeum Nuda Veritas, Gustav Klimt kiállításához kapcsolódik. A 20. században változott a világ, az emancipáció egyre nagyobb teret hódított meg. Hatása kitörölhetetlen, a gondolkodás átalakult. Gustav Klimt igaz tükörképét mutatja ennek. Soha nem látott teret kap az újraértelmezés, a megújulás igénye, a feltárulkozás, a szexualitás nyíltsága. Változik a világ most is, de a női vonások folyvást háttérbe szorulnak, mintha nem akarnánk tudomást venni róluk, mintha ezt az oldalunkat el akarnánk zárni a világ elől.

A nő harcol jogaiért: erős, független, önálló, irányító. Nadrágot hord, katonának áll, autót vezet. Szinte kötelező beleolvadnia a férfiak világába. A férfiak közben elnőiesednek, mégis a feminin oldalukkal képtelenek szembenézni.

Gustav Klimt csodálatos vonalai, ornamentikája, valójában formákba, mintákba öltöztetett nők, arcok, testek. Igézően néznek ránk, mintha szólni akarnának, hogy a nők szépségéről, erotikájáról meséljenek. Segítenek elfogadni saját nőiességünket, és a változást. Test, szexus, és erotika. Az elnyomott női princípiumok újra felszínre kerülnek, megtaláljuk mindazt a szépséget, lágyságot, nőiességet, szexualitást, amit Gustav Klimt művészete is sugároz felénk, és hagyjuk, hogy az életünk részévé váljon. Halld meg Klimt üzenetét!

Táncművészek:

a PR-Evolution Dance Company művészei

Videó: Sztojanovits Andrea

Zene: Kerek István

Jelmeztervező: Kalicz Klári

Fény: Vida Zoltán

Koreográfia: Nemes Zsófia

 

 

Időpont: 2011. október 25. kedd 20:00

Helyszín: Merlin Színház

 

Jegyek kaphatók a MERLIN Színházban (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.)

Jegyfoglalás e-mailben: info@merlinszinhaz.hu

Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu,; www.jegymester.hu, www.ticketportal.hu

süti beállítások módosítása