Anamnesis - Az egészségügyről várnak történeteket a Katonában

A magyar egészségügyről szóló, Anamnesis munkacímű darabhoz várja a közönség történeteit a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság, amelyek közös produkciójaként áprilisban mutatják be a beküldött szövegek alapján születő előadást Bodó Viktor rendezésében.

Az Anamnesisről

Anamnesis. Kórelőzmény, kórkép, kórtörténet. A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös előadásában a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét próbáljuk feltérképezni. Tesszük ezt úgy, hogy a nézőket is bevonjuk az alkotófolyamatba, és közös játékra hívjuk. Arra kérjük őket, hogy írják meg nekünk saját tapasztalataikat betegséggel, egészséggel, kórházakkal, ellátással kapcsolatban. Akár az egészségügyi dolgozók, akár a betegek oldaláról nézve. Lehet ez humoros, tragikus, tragikomikus, felemelő, elgondolkoztató, kétségbeejtő, hihető, hihetetlen…* 
Nincs előre megírt színdarab, csak mindannyiunk személyes élményei: tipikus helyzetek, abszurd képek, meglepő fordulatok. Ezeket szerkesztjük össze, ezekből születnek majd jelenetek, dalok, videóbejátszások. Nem ítélkezni akarunk, csak felmutatni.

korhaz

A felhívásról

A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság továbbra is a közönség közreműködését várja készülő közös előadásához - áll az alkotók hétfői közleményében.
Felidézték, nyáron már egyszer megkérték a nézőket, hogy küldjék be történeteiket. "Erre rengeteg, sokszor minden képzeletet meghaladó írást kaptunk. Most továbbra is várjuk a páciensek, hozzátartozók, de persze szakmabeliek élményeit is" - mondta Bodó Viktor.
Hozzátette: a készülő előadás sokrétű és aktuális témát érint, amivel annál is inkább foglalkozni kell, mert olyan problémáról van szó, amellyel élete valamelyik pontján minden ember találkozik.
A nézőktől olyan rövid szövegeket várnak, amelyek a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét mutatják be akár a betegek, akár a kórházi dolgozók oldaláról. Lehet ez egy-egy tipikus helyzet, meglepő fordulat, abszurd pillanat vagy éppen egy elcsípett beszélgetés.
Az ezekből a pillanatokból összeálló, Anamnesis munkacímű előadás rendezője Bodó Viktor, a szereplőgárdát pedig a Katona és a Szputnyik társulata adja. A bemutatót jövő év tavaszán tartják a Katona József Színházban.
A maximum egy-két oldal terjedelmű írásokat november 30-ig várják az anamnesis2012@gmail.com e-mail címre.

süti beállítások módosítása