Kevesebb szakkollégium és kurátor lesz az NKA átszervezése után

Az eddigi 17 helyett 9 állandó szakkollégiummal, 150 helyett 72 kurátorral működik átszervezése után, 2012-től a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), amely a tervek szerint a jövőben vállalati támogatásokat is befogad majd.

A kulturális alap költségvetése 2012-ben sem csökken, míg bizonyos területek, például a filmfinanszírozás kikerül a feladatai közül - mondta el az NKA keddi sajtóreggelijén Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.
L. Simon László, az NKA Bizottságának október 15-én hivatalba lépett új elnöke bejelentette: a kulturális alap az eddigi 17 helyett 9 állandó szakkollégiummal, 150 helyett 72 kurátorral működik majd, várhatóan 2012 januárjától.
Az újonnan létrejövő szakkollégiumok közül az elnök kiemelte a könyvkiadás-támogatási, az időszaki periodikákat támogató kollégiumokat, valamint a kulturális fesztiválok kollégiumát.
Mint L. Simon László közölte, országgyűlési képviselőként a jövő héten törvénymódosítási javaslatot fog benyújtani arról, hogy gazdasági társaságok is támogathassák az NKA-t, és ezért társasági adókedvezményt vehessenek igénybe.

süti beállítások módosítása