Bontják a színházat Szabadkán

A szabadkai Népszínház építési munkálatainak a leállításáról döntött csütörtöki, rendkívüli ülésén a helyi képviselő-testület, amely határozott arról is, hogy leállítják a szabadkai Sétaerdei medencekomplexum építését.

Az újvidéki Magyar Szó című napilap pénteki beszámolójában kiemelte, hogy a Népszínház építési munkálatainak a leállítása kapcsán a képviselők abban egyetértettek, hogy 2007-ben rossz döntés született.

A VMSZ képviselői rámutattak arra: belátják, hogy akkor rossz döntést hoztak, és már akkor, amikor láthatóvá vált, hogy a projektum kivitelezhetetlen, meg kellett volna változtatni a tervdokumentációt - olvasható a lap internetes kiadásában.

A Népszínház az új tervek szerint valamennyivel alacsonyabb lesz, mint amekkora most.

epul

Így épült a színház

Változik majd a belső tartalom is, mert egy nagyobb és egy kisebb kamaraterem épülne majd, illetve lehetőség nyílna arra is, hogy a régi Városháza mintájára kereskedelmi helyiségekkel is megtöltsék a színház földszintjét. Sasa Vucinic szabadkai polgármester egy bizottságot állít majd fel, amelynek feladata a színház új tervének elkészítése lesz.

A medencekomplexum építésének a leállításáról hozott döntés szerint konzerválják az elkészült szerkezetet, és az építésére szánt megközelítőleg 536 millió dinárt egy új medence megépítésére fordítják.

süti beállítások módosítása