Az év végén újra látható Szegeden az Aida musical

Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, hogy már kaphatók a bérletek a fesztivál következő évadjára is, melyen két musical, néptánc, két opera és operett várja a közönséget.

A hazai színpadokon évek óta hatalmas sikerrel játszott darabot Szurdi Miklós rendezésében, parádés szereposztással, 20 tagú zenekarral, 50 táncossal mutatják be a Városi Sportcsarnokban. Az esztendő utolsó előtti napján újra látható majd Szegeden Elton John és Time Rice népszerű musicalje, az Aida.

Az egzotikus, érzéki szerelmi történet főhősét, az egyiptomi fáraó fogságába esett núbiai királynőt, Aidát Oláh Ibolya alakítja, szerelmét, Radamest pedig Szerényi László. Xantus Barbara is színre lép, méghozzá a fáraó leányaként, aki az egyiptomi seregek hadvezérének menyasszonya, így tehát Aida ellensége.

Szurdi Miklós az előadásról tartott sajtótájékoztatón elmondta: az alaptörténetet leszámítva - amely a Rómeó és Júlia mellett a világirodalom másik meghatározó szerelmi drámája - a musicalnek semmi köze Verdi operájához. Becsületről, barátságról, tisztességről szóló izgalmas, érdekes, szívet és eszet is megmozgató darab zenéjében, amelyet Elton John írt, a rocktól kezdve az afrikai népzenéig minden megtalálható, a próza pedig teli van humorral.

szeged-dom-ter

Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, hogy már kaphatók a bérletek a fesztivál következő évadjára, melyen két musical, néptánc, két opera és operett várja a közönséget. Cintányéros cudar világgal zárul az évad, hiszen operett-bemutatóként színre kerül Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjeivel a Mágnás Miska, mely még soha nem szerepelt a Dóm téren. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyis „flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. A mulatságos történet igazi jutalomjátékot jelent majd a minden bizonnyal parádés szereposztásnak.

Azok, akik évados bérletet vásárolnak a 2012-es fesztiválra, ajándékjegyet kapnak az Aida december 30-iki előadására.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása