Bajnokok Ligája-Improvizációs irodalmi est a Millenárison

Bajnokok Ligája címmel látható a Momentán Társulat foci témájú improvizációs irodalmi estje a Millenáris Fogadóban november 2-án, szerdán. Az előadás egy új sorozat része, amelynek célja bebizonyítani, hogy az irodalom izgalmas és szórakoztató.

mom_01

Az irodalom és a futball kapcsolata nem új jelenség. A magyar íróknak nem csak saját válogatottjuk van, de előszeretettel írnak is futball témájú műveket. Elég csak Esterházy Péterre gondolnunk, aki Utazás a tizenhatos mélyére címmel jelentetett meg foci-kötetet, vagy akár Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című szatirikus vígjátékára, amely egy férfi öltözőben játszódik; de Darvasi Lászlótól kezdve Kőrösi Zoltánig, Zilahy Péterig és Kukorelly Endréig megszámolhatatlan szenvedélyes híve és jegyzője van a világ legnépszerűbb férfi-bolondériájának. 

A Momentán rögtönzött jeleneteivel ennek az élethalál-szenvedélynek a titkát kutatja. Felfedi a fociimádat lélektanát, leleplezi a novellákban megjelenő karakterek – és mindannyiunk – motivációit, valamint a bennük rejlő fergeteges komikumot. Az előadást a BL meccsének megnézése követi.

mom_02

A Momentán Társulat tehetséges fiatalokból álló kreatív csapat, az interaktív improvizációs színház magyarországi meghonosítója. Saját hitvallásuk szerint "imprószínészek", civilben pedig rendező, producer, dramaturg, fordító, látványtervező, dráma-pedagógus, tanár, tréner, zenész-zeneszerző, fotós és műsorvezető a csapat tagja.

A Momentán Társulat előadása a Millenáris új kulturális programsorozatának első eseménye. A Bajnokok Ligáját kilenc további izgalmas est követi, amelyekkel azt akarják bebizonyítani a szervezők, hogy az irodalom izgalmas és szórakoztató.

A sorozatban szerepel a Momentán Társulat rock témára készült improvizációs estje, "csodás és furcsa rokonok" - Péterfy Bori és Péterfy Gergely, Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán - közös fellépése, "költők és zenészek slágergyanús rájátszása" a Litera 9. születésnapja alkalmából, slam poetry verseny "szemtelenül tehetséges, fiatal művészekkel" és egy különleges vacsoraszínház-est Elek Ferenccel.

forrás: Millenáris, MTI

süti beállítások módosítása