Pótkolbász, avagy Szurrogátum delikátesz

Hamvas Béla előtt tiszteleg a Weöres Sándor Színház Pótkolbász, avagy Szurrogátum delikétesz című előadásában, amelyet októberben mutattak be a stúdiószínpadon.

Kritikus szemmel az előadásról:

Hamvas Béla találkozása Tarantinóval a WSSZ-ben

Hamvas Béla azonban így ledarálva annyira tömény, hogy színpadon követhetetlen, gondolatai feldolgozhatatlan szózuhatagnak tűnnek. Nem tudom, mennyi a színpadi történetből az, ami tényleg Hamvas Béla (a mélyfilozófiai vonal biztosan), és mennyi, amit Sultz Sándor gondolt hozzá. Így aztán azt sem tudom, vajon Hamvas Bélában (megelőzve korát) rejtőzött-e ez a véres-kolbászos, Quentin Tarantinót eszembe juttató vonal, vagy csak szimplán a szombathelyieknek sikerült kikeverni a darabból ezt a szürreális gasztro-horrort.

Szurrogátum delikátesz, avagy nemcsak a 42 lehet a válasz

Szándékosan súrolta az ízléstelenség határát a Weöres Sándor Színház, és a Junion Színház közös – Hamvas Béla életművének tisztelgő - produkciója a stúdiószínpadon. Ismét sikerült felszínre öklendeznie a szatirikus fekete humor filozófiai mélységeit, a művészet rámutató magatartásával. Kolbász formájában. A morbid alapsémán alapuló, borongós filozófiával tűzdelt, de alapvetően elrugaszkodott történet nehezen emészthető, ám annál gondolatébresztőbb. Mikor értékes egy élet?

potkolbasz

Sultz Sándor:

Pótkolbász, avagy SZURROGÁTUM DELIKÁTESZ

- játék két részben -

A mű Hamvas Béla: Bizonyos tekintetben című kisregénye szövegeit és néhány szituációját tartalmazza. Megírása tisztelgés is Hamvas Béla életműve előtt.

Szereposztás:

Mirabel / Orosz Róbert Dirth / Endrődy Krisztián Kapitány / Horváth Ákos Vendég / Bajomi Nagy György Dömper kisasszony / Varga Dóra

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Madzin Attila

Rendező: Koleszár Bazil Péter

A Weöres Sándor Színház és a Junion Színház közös produkciója.

Bemutató: 2011. október 9., 19 óra, stúdiószínpad

süti beállítások módosítása