Valika világa-Sáró dösszifór éjumbéjum kávéfisorá

Történetünk szerint Való Valéria ötvenhat éves, hithű katolikus, keresztény-konzervatív lambada-pedagógus, tánctanár, férjes asszony, két felnőtt gyermek édesanyja, és fiatal nagymama. Istenien süt, főz, takarít és egyhelyben fut a konyhájában nyitott ablaknál. Látszólag úgy él, ahogy kell, ahogy az meg van írva a Nők Lapjában.

Mégis furcsa dolgok történnek vele: folyamatosan meghalnak körülötte az emberek, ráadásul a „Lélekluk" című, Isten igéjét hirdető műsor élő adásában átkozott gonosz boszorkánynak nyilvánítják. Miért történik mindez? Milyen lehet Valika világa? Kicsoda Való Valéria, 56 éves Galamb u 11. földszint egyes számú lakos? Miben hisz? Min járhat az agya?! Milyen 56 évesen egy folyamatosan változó korban létezni? Hogyan látja Való Valéria önmagát, szeretteit, a környezetét, a körülötte lévő világot? És kicsoda az az átkozott „balogjancsi"?! Isten tudja....

kiss

„Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. És monda Isten..."„ - A jó boszorkányok jók. A gonosz boszorkányok gonosz átkokat szórnak.... - A halál pillanatában két angyal emeli ki az ember lelkét a porhüvelyből és kíséri lambadázva a túlvilágra! ...- Azt tudják, hogy, mindig a szív hamvad el utoljára? ... - Tisztán érzek, tisztán látok, tisztán hallok... - Nyilatkozik akármit vagy írjak meg bármit? ... - Sáró dösszifór éjumbéjum kávéfisorá..."

 

A Pulzus Társulás- Manna Kulturális Egyesület bemutatja:

VALIKA VILÁGA,

avagy nyisd ki az ajtót balogjancsi

Szereplők: Bakos Éva, Guary Szandra, Kroó Balázs

díszlet/jelmez: Erdei Ildikó Virág

világítás: Kiss Rudolf Péter

mozgás: Simányi Zsuzsanna e.h.

zene: Bartók György

dramaturg: Bíró Dénes

asszisztens: Mikó Bea

Írta és rendezte: Kiss Márton

 

Kiss Márton 2009-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Szerzői színházának témái: személyes és társadalmi pszichoanalízis, a virtuális valóságok személyiségre gyakorolt hatása, közös közelmúltunk, közeljövőnk, jelenünk kérdései. Színháza sajátos, egységes formanyelvet alkot: a mozaikszerű történetmorzsákból és monológokból építkező szerkezet mögött minden esetben ott lapul a valóság komplex értelmezésének igénye. A szövegközpontúság nagyfokú színészi koncentrációval, a látvány és az eszközök zárt rendszerré épülő minimalizmusával társul. Képei sűrű asszociációs háttérbázisból táplálkoznak, motívumai keresztülszövik darabjainak szövetét. További játszott darabjai a Merlin Színházban: Pilonon, Rácz Vivien Projekt.

 

Előadások novemberben a Merlin Színházban:

VALIKA VILÁGA

2011. november 2. szerda / 19.30

2011. november 27. vasárnap / 19.30

Jegyár: 1 500 Ft, diák: 1 200 Ft

Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)

Jegyfoglalás e-mailben: info@merlinszinhaz.hu

Internetes jegyvásárlás: http://merlin.jegy.hu, www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu

forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása