Eladó a téglajegy Kaposváron - 7 milliárdnyit kéne gyűjteni

A kaposvári Csiky Gergely Színház megkezdte a téglajegyek árusítását. Ennek kapcsán, Rátóti Zoltán a Kossuth Rádió Krónika című műsorában elmondta, az idén 100 éves épületet utoljára a 80-as években újították fel. Azóta a nézőtér felett több beázás keletkezett, az északi homlokzat pedig életveszélyessé vált a vakolat omlása miatt.

Rátóti Zoltán újra nyilatkozott a téglajegyekről

Ahogy arról korábban beszámoltunk , téglajegyeket bocsátott ki a kaposvári Csiky Gergely Színház, ezek vásárlásával lehet hozzájárulni a színház épületének évek óta húzódó felújításához. A teljes felújítás 7 milliárd forintba kerülne, de erre sem az intézménynek, sem pedig a fenntartó önkormányzatnak nincs elegendő pénze. A színházbarátoknak kínált téglajegy is elsősorban szimbolikus jellegű, tette hozzá a direktor. Naivitás lenne azt gondolni, hogy ebből a pénzből összejön a felújításhoz szükséges 7 milliárd forint, mondta Rátóti Zoltán. Azt azonban az igazgató fontosnak tartja, hogy egy polgári összefogás is erőként és bizonyítékként álljon a hátuk mögött, jelezve, nem csak a színháziak fanyalognak a szörnyű körülmények miatt, hanem a város lakói is kinyilváníthassák azt a szándékot és azt az egyetértést, hogy ez tényleg nem odázható tovább.
Rátóti Zoltán a civil összefogástól azt reméli, ezzel rá tudják irányítani a kultúrafinanszírozásért felelős döntéshozók figyelmét a problémára. A színház honlapján ezer, 10 ezer és 100 ezer forintos téglajegyekre lehet ajánlatot tenni, amelyből az akció első hetében 700 ezer forintnyi kelt már el.

teglajegy

A Téglajegy konstrukcióról

A Téglajegy konstrukció jogi kereteit a Csiky Gergely Színházért Közhasznú Alapítvány biztosítja. A Téglajegyek a jövőben kizárólag a színházban, annak honlapján és a jegyirodában kerülnek értékesítésre. Mindenki, aki támogatásával hozzájárul a felújítás jövőbeni alapjához, bekerül a A Csiky Gergely Színház újjáépítéséért elnevezésű albumba, melyet folyamatosan vezetnek és a felújított épület ünnepélyes átadásakor hoznak nyilvánosságra. A Téglajegy vásárlás dokumentálása a Téglajegy regisztrációs listán történik, a hozzájárulók nevével és a befizetett összeg feltüntetésével együtt, mely az átláthatóság jegyében mindenki számára hozzáférhető lesz a színház honlapján. Mindazok számára, akik nem szeretnének szerepelni a nyilvános listán, a színház természetesen biztosítja az anonimitást. Az alapítvány az ide vonatkozó jogszabályoknak megfelelően minden befizetésről  igazolást ad ki.

süti beállítások módosítása