Kettős premiert tartottak Békéscsabán

Egy napon tartotta a Négy évszak mesejáték és a Kapj el! című musical bemutatóját a Békés Megyei Jókai Színház: november 11-én délután gyerekzsivaj töltötte meg a teátrum épületét, míg este a romantikára vágyó nézők szórakozhattak az Ibsen Stúdiószínházban.

a

A sikeres évadkezdés után ismét két bemutatóval lepte meg közönségét a Jókai színház. A Titkok évadának első gyermekeknek szóló előadása a szláv népmeséből íródott Négy évszak című darab, melyet Koleszár Bazil Péter állított színpadra. Egy mese arról, hogy a hazugságot el lehet titkolni, azonban az igazság úgyis kiderül. Ánja, az árva kislány kedvéért az évszakok különös játékba kezdenek, tél és tavasz helyet cserél, hogy hóvirágot varázsoljanak a tél közepén. Ebben a gyermekek is segíthetnek, ha saját készítésű hóvirággal érkeznek az előadásra. A legszebb darabokat ajándékkal jutalmazza a Jókai színház.

b

Este pedig Neil Simon és Marvin Hamlisch romantikus zenés komédiájának bemutatójára került sor az Ibsen Stúdiószínházban. A két világhírű szerző művét Seregi Zoltán rendezésében, Balogh Anna és Szomor György főszereplésével vitte színre a teátrum. A Kapj el! című musical nyáron, a Szarvasi Vízi Színházban már sikeresen debütált, s most a békéscsabai közönség is hatalmas szeretettel fogadta a Vernon és Sonia különös, szenvedélyektől sem mentes kapcsolatát bemutató történetet. Az előadást egész évadban repertoáron tartja majd a teátrum.

c

A békéscsabai teátrum is bekapcsolódott a 90 decibel elnevezésű programba, melynek fő célkitűzése a színházi előadások jelnyelvi tolmácsolásának elterjesztése az országban, az esélyegyenlőség jegyében. A Négy évszak bemutató előadása Vörös Krisztina jelnyelvi tolmács közreműködésével a siket és nagyothalló nézők számára is élvezhetővé, befogadhatóvá vált.

A Monte Cristo grófja c. musical: november 13-án 19 órától Budapesten,  a RaM Colosseumban látható!!

süti beállítások módosítása