Megjelent Miklósa Erika új lemeze

Miklósa Erika világhírű operaénekes legújabb stúdiólemeze, a Másképp egy klasszikus kalandozás a latinos dallamok, az opera, az operett és a jazz világában. Az albumon közreműködik Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert.

A művész immár hatodik stúdióalbuma "szokatlan hangvételű színes kavalkád" - fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.

A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.

miklosa_erika_maskepp

Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész - Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert - kísérte az izgalmas produkcióban.

 A művésznő 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé. Az Operaháznak 1999-ig volt a tagja, és addig szoprán szerepek egész sorát énekelte el: Haydn Élet a Holdon című előadásában Flaminia szerepét bízták rá; Humperdinck Jancsi és Juliska előadásban ő az Altatómanó; Kacsóh Pongrác János vitézében a Francia királykisasszony szerepében tűnt fel; ifj. Johann Strauss A denevér című előadásában Adélt játszotta. Éj királynőjeként világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások sokaságával és több mint háromszáz előadással büszkélkedhet. 2004 őszétől a New York-i Metropolitan operaházban énekelt.

miklosa_erika2

 Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének. Erika tizenévesen atletizált, majd egy baleset miatt abba kellett hagynia a versenyzést, kedvtelésből az éneklés felé fordult. Alig három év elteltével, 19 évesen szerződtették a Magyar Állami Operaházhoz. "Megcsináltam a karrierem, ám mindvégig sportoló maradtam. Mindegyik előadás olyan, mint egy verseny, amit meg kell nyernem, vagy legalábbis a legjobbat kihozni magamból!"- vallja magáról a művésznő.

 

A Másképp című lemez dallistája:


1. Astor Piazzolla: Maria de Buenos Aires – Yo Soy Maria

Miklósa Erika, Quartett Escualo és Harazdy Miklós

2. George Gershwin: Porgy and Bess – Summertime

Miklósa Erika, Modern Art Orchestra

3. Leonard Bernstein: Candide – Kunigunda áriája

Miklósa Erika, Modern Art Orchestra

4. Giuseppe Verdi: La Traviata –Violetta áriája

Miklósa Erika, Modern Art Orchestra

5. George Friedrich Händel: Eternal source of light divine

Miklósa Erika, Fekete-Kovács Kornél, Modern Art Orchestra

6. Johann Strauss: Denevér – Csárdás

Miklósa Erika, Modern Art Orchestra

7. Georges Bizet: Carmen – Habanera

Miklósa Erika, Quartett Escualo és Harazdy Miklós

8. Léo Delibes: Lakmé – Csengettyű ária

Miklósa Erika, Quartett Escualo és Harazdy Miklós

9. Marguerite Monnot: Hymne à l'amour (Edith Piaf dala)

Miklósa Erika, Quartett Escualo

10. Cole Porter: Let's do it!

Miklósa Erika, Kökény Attila, Modern Art Orchestra

11. Mário Pacheco: Ha uma música do povo

Miklósa Erika, Quartett Escualo

12. Kálmán Imre: A csárdáskirálynő – Álom, álom

Miklósa Erika, Dolhai Attila, Modern Art Orchestra

13. Herman Hupfeld: As Time Goes By (Casablanca film betétdala)

Miklósa Erika és Szakcsi Lakatos Róbert

süti beállítások módosítása