2012-ben is támogatják a POSZTot

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fogadta a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetőit és Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot 2011. november 15-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban.

poszt

A megbeszélésen áttekintették az országos találkozó jövőjét és megállapodtak abban, hogy a minisztérium a jövőben is támogatni fogja a magyar színházi kultúra egyik legnagyobb ünnepét, és ezzel Pécs városát is.

A találkozón többek között részt vett a Márta István, a POSZT igazgatója, Csizmadia Tibor, a Magyar Színházi Társaság elnöke és Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, akik megállapodtak abban, hogy javaslatokat készítenek a POSZT jövőbeli működésére, amelyeket még az idén a minisztérium elé tárnak.

A felvetésekkel egyetértett Páva Zsolt is, akivel egy következő találkozón véglegesítik a jövő évi lehetőségeket.  "Konstruktív hangulatú tárgyalás volt, amely a POSZT jövőjének egyeztetését volt hivatott szolgálni, nemcsak financiális, de egyéb tartalmi kérdésekben is" - értékelte a találkozót Márta István.

 

A következő POSZT időtartama: 2012. június 7 – 16., s a fesztiválra a 2011. március 1 – február 28. közt bemutatott produkciókkal lehet jelentkezni.

Mint köztudott, a válogatók köre közben eggyel bővült, így Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltánművészettörténész és Zappe László kritikus mellett negyedikként Bicskei István színész, rendező koreográfus járja a magyar nyelvű színházakat. Kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy időben jelzik az ajánlott előadást játszási napokkal együtt.

 

A POSZT jövőjéről korábban konferenciát is tartottak. Erről itt olvashat.


süti beállítások módosítása