Új Színház-ügy: Újra felszólítják Tarlóst

Horváth Csaba az MSZP fővárosi frakcióvezetője újabb nyílt levélben fordult Tarlós Istvánhoz, melyben a színházi szakma, a civil szervezetek, a színházlátogató budapestiek, a jobb- és baloldali értelmiség egységes tiltakozása, a szakmai és emberi értékeket semmibe vevő döntés visszavonását követeli.

hovathtarlos

Tisztelt Főpolgármester Úr!
Elszomorítónak tartom, hogy az elmúlt hetek egyre erősödő és szélesebb körűvé váló tiltakozásai sem voltak Önre a megfelelő hatással, hiszen még mindig nem vonta vissza botrányos döntését.
Másodszor fordulok Önhöz levélben az Új Színház igazgatói pályázatával kapcsolatban.
Budapest főpolgármestereként az Ön kötelessége, hogy mindent megtegyen Budapest jó hírnevének megőrzéséért, a fővárosnak kifejezetten károkat okozó helyzetek felszámolásáért. Akkor fokozattan igaz, hogy ez az Ön kötelessége, ha hibás döntésével Ön idézte elő a helyzetet, Budapest megbélyegzését.
Az Ön hibája lehetőséget teremt arra, hogy a főváros egyik, nemzetközileg is elismert színházából a Dörner-Csurka páros újnyilasszínházat csináljon. Megnyitotta az utat az előtt, hogy a fővárosban egy fertelmes világ, a fasiszta diktatúra letűnt erői ismét erőre kapjanak.
A világ minden pontjáról érkező tiltakozások Önt is ráébreszthették arra, hogy ez a botrány nem fog elcsitulni.
Főpolgármester Úr!
Lépnie kell, mert ha nem teszi ezt meg minél gyorsabban, akkor Budapest kulturális karanténba kerül, kizárják a világ kulturális vérkeringéséből. A budapesti kulturális élet gazdagsága a letiltott művek sorával, a lemondott előadásokkal már most nagyban sérült. Minden nap késlekedésével csak további károkat okoz!
A színházi szakma, a civil szervezetek, a színházlátogató budapestiek, a jobb- és baloldali értelmiség egységes tiltakozása, a szakmai és emberi értékeket semmibe vevő döntés visszavonását követelik.
Ezt már nem lehet az Ön véleményével élve liberális fanyalgó csoportocskák magánvéleményének tekinteni.
Az Új Színház ügye ma már a kormány és a Fidesz vezetői számára is egyre kínosabb, korábbi támogatásuk ellenére is kihátráltak Ön mögül!
Nem morális aggályok, hanem a felháborodás és a botrány kényszeríti arra őket, hogy véleményükön változtassanak. Ön se ragaszkodjon tovább a rossz döntéséhez!
Tisztelt Főpolgármester Úr!
Felkérjük Önt, hogy tegyen pontot ennek a kínos ügynek a végére, állítsa helyre Budapest és a főpolgármesteri poszt tekintélyét! Kérjük, vonja vissza korábbi döntését a Dörner-Csurka páros kinevezéséről, és folytasson le egy szakmailag és morálisan kifogástalan pályázatot!
Bármilyen kellemetlen Önnek, de Ön is jól tudja, hogy ez a lépés elkerülhetetlen.
A főváros szégyenévé vált döntését mások sugallták, de Ön hozta meg. Így Önnek is kell visszavonnia, méghozzá sürgősen, mert ez Budapest, a fővárosi kulturális élet, az Új Színház művészi közösségének érdeke.
Tisztelettel:
Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője

süti beállítások módosítása