Bolha a fülbe Székelyudvarhelyen

Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatát Székelyudvarhelyen vendégbérlet keretében is bemutatja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

Feydeauról:

Georges Feydeau Párizsban született a 19. század közepén. 1890-től kezdte tanulmányozni a komédia műfaját. Az ezt követő időszakban írásainak köszönhetően Franciaországban és külföldön is közismert lett. A korabeli kritikusok elutasították könnyed stílusú írásait, utólag viszont a korszak legsikeresebb alkotásaiként és teljes értékű drámákként tartjuk számon őket. Vinkó József szavait kölcsönözve mondhatjuk, hogy Feydeau hősei „... ugyanolyan szörnyű félelmet élnek át, mint az abszurd drámák figurái; a különbség csak annyi, hogy ők nem az atomhaláltól, hanem az anyóstól vagy a hitvestől rettegnek. Nem az élet értelmét-értelmetlenségét keresik, csupán a nadrágjukat. Nem a lét alapvető abszurditása miatt épül fel masszív félelemépületük, hanem egy bohózati szituáció kilátástalansága miatt.”

BOLHAAFULBEMeszesiOBFulopE

Bolha a fülbe

Szereplők: 

László Csaba, Bartha László Zsolt, Henn János, Györffy András Jászai díjas,

Meszesi Oszkár, Kilyén László, Tollas Gábor, Liviu Matei, Makra Lajos Gecse Ramóna,

B.Fülöp Erzsébet, László Zsuzsa, Szabadi Nóra és Benő Kinga

Díszlet- és jelmeztervező: Bob József

Díszlet-szobrász: Makkai István

Zenei munkatárs: Zénó Apostolache

Rendezőasszisztens, színpadi mozgás: Liviu Matei

Rendező: Kövesdy István

Előadás időpontok Sepsiszentgyörgyön:

2011. november 24. CSÜTÖRTÖK 19:00

 2011. november 25. PÉNTEK 19:00

Az előadás Marosvásárhelyen is megtekinthető 2011. november 23-án, szerdán este 7 órától a Nemzeti Színház Nagytermében.

Színházjegyek a Kultúrpalota jegyirodájában válthatók hétköznap 12.00-17.30 óra között (tel: 0265 261420 és 0372 758230) valamint előadások előtt a színházi jegypénztárban (tel: 0365 806865).

süti beállítások módosítása