PRIMA MATERIA az Új Színházban

A Gropius Színházi Műhely független színházi társulat november 16-án mutatja be a PRIMA MATERIA című szabad mozgásszínházi kísérletét az Új Színház Stúdiószínpadán.

Madarak13

A Prima materia az elsődleges anyag analízise az alkímia stációi előtt. A tömegmassza. Archaikus és nyers vegyület, rendszer és káosz egyben. Együtt hangzások és mozgások, fura kánonok hangban, képben, mozdulatban. Az alkimista a testet veszi kiindulópontnak, prima materiának, ebben van elrejtve az isteni lényeg, a bölcsek köve. Az átváltozás hosszú, transzmutációs folyamata fázisainak küszöbén, világunk sajátos, megújuló állapotának részeseiként indulunk a megismerés útján a karnevál, az élet ünnepe felé.

Madarak1

A színpadi cselekvésekben az etűd-témák, a táncos, a prózai és a performance elemek, cselló improvizációk a valóságfeltárás részei. A madarak az emberi lélek metaforái. A szereplők saját életérzéseik és ösztöneik révén köznapi mozdulatokat és attraktív táncokat ötvöznek. A madarak tanácskozása eszmei mondanivalója mindannyiunk, a világ és annak válsága számára is fokozott mértékben aktuális. A világi káoszt megoldja-e, ha a madarak megkeresik az elveszett királyt? Ki vállalkozik a nagy útra és ki nem vállalja a kockázatot? Aki marad, miért? Aki elindul, kiállja-e az út próbáit? És mi a cél?

Az Új Színház Bubik István Stúdiószínpadán novemberben és decemberben - összesen 4 alkalommal látható - a PRIMA MATERIA c. előadás.

Madarak9

 

A GROPIUS SZÍNHÁZI MŰHELY előadása

PRIMA MATERIA/A MADARAK TANÁCSKOZÁSA

(Farid Ad Din Attar művének adaptációja)

csellista - MICHAEL BABINCHAK

férfi - BAKÓ GÁBOR

turista - FODOR ESZTER

emancipált nő, művésznő - GYŐRFFY KATALIN

fiatal anya - MALOVA VIVIEN

úriasszony - PAÁL ZSUZSANNA

hajléktalan - SZABADOS ZSUZSANNA

 

Dramaturg: Győrffy Katalin, Katona Imre

Díszlet, látvány: Katona Imre

Fény: Bódi Attila, Katona Imre

Fotó: Nagy Géza Péter

Videó: Krokovay Farkas

Grafika, design: Parádi Krisztina

Produkciós vezető: Csák Erika

Rendező: KATONA IMRE

Új Színház, Bubik István Stúdiószínpad

Előadások novemberben: 2011. november 16. és 19.

forrás: Új Színház

süti beállítások módosítása