Aradi darabok a pitesti fesztiválon

Az Aradi Kamaraszínház két produkcióval szerepel a romániai Pitestiben november 25-ig tartó Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon.

A pénteken kezdődő, 15. alkalommal megrendezendő nemzetközi seregszemlén a többi között török, bolgár és román társulatok vesznek részt.
Az Aradi Kamaraszínház a szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett, valamint az aradiak Rudolf Hess tízparancsolata című előadását láthatja a közönség és a szakmai zsűri a dél-romániai városban - olvasható a társulat honlapján (wwww.akamara.ro).
Az idén mindkét előadás több díjban is részesült. Gyergyószentmiklóson, a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon a Balog József által rendezett Kvartettben Merteuil szerepének megformálásáért Éder Enikő elnyerte a legjobb női alakítás díját. Az előadás pedig a látványvilágáért és esszéisztikus stílusáért a zsűri különdíját kapta. 

Harsányi Attila, a Tapasztó Ernő rendezésében színpadra állított Rudolf Hess tízparancsolata című produkcióban nyújtott alakításáért a legjobb színészi alakítás díját nyerte el a nagyváradi XVII. Rövid Dráma Hete Fesztiválon, a nagybányai XIX. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon pedig a legjobb színészi alakítás díját vehette át.

süti beállítások módosítása