7 vidéki színház előadásait láthatják Kecskeméten

Keddtől november 29-ig negyedik alkalommal rendezik meg a kecskeméti Vándorfesztivált, amelyen hét vidéki teátrum legjobb előadásait láthatja a közönség.

Hét város színházának egy-egy darabja lesz műsoron, Békéscsaba, Debrecen, Győr, Sopron, Szolnok és Veszprém társulata mutatkozik be a mi közönségünk előtt - mondta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház direktora.
Cseke Péter hangsúlyozta: a színházi fesztivál díjairól közönségzsűri dönt, amelynek tíz tagját több száz jelentkező közül választották ki, majd az általuk odaítélt elismeréseket a jövő évi Vándorfesztiválon vehetik át a legjobbnak ítélt előadások, színészek és rendezők.
A fesztiválon a zenés előadástól a vígjátékon át a drámáig minden műfaj képviselteti magát.
A színházigazgató felidézte, hogy a különböző magyarországi városokban prosperáló színházak 2008-ban Bujtor István javaslatára határozták el, hogy - átlépve a színházak véges anyagi lehetőségein - Vándorfesztivált szerveznek, helyet adva az egymás közötti érdemi párbeszédnek és szakmai együttműködésnek. Az első fesztivál házigazdája Veszprém volt, tavaly Szolnok rendezte a találkozót.
A kezdeményezéshez csatlakozott színházak a részvételt saját költségvetésükből fedezik, az előadások szervezését és az azzal járó költségeket a fogadó színház biztosítja, de övé a bevétel is - fűzte hozzá az igazgató.

 

TELJES PROGRAM:

22. kedd 19.00

Jane Austen: Értelem és érzelem - Veszprémi Petőfi Színház

Jane Austen világhírű alkotása igazi kultuszregény. Ám színpadon most először látható Magyarországon, a veszprémi színház előadásában, Valló Péter rendezésében!

ertelem

23. szerda 19.00

Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este - Szolnoki Szigligeti Színház

Dario Niccodemi darabjában életre szóló szerelem szövődik hajnalban, délben, este (napjainkban már ez is furcsa) egy lány és egy fiú között.

24. csütörtök 19.00

Alekszej Arbuzov: Kései találkozás - Soproni Petőfi Színház

Bájjal és humorral, könnyből és mosolyból szőtt mese a szerelemről. Tolnay Klári és Mensáros László legendás szerepét Piros Ildikó és Huszti Péter alakításában láthatják.

26. szombat 19.00

Neil Simon: Kapj el - Békés megyei Jókai Színház

A bemutatásra kerülő musical a két világsztár – Neil Simon és Marvin Hamlisch – együttműködéséből született különlegesen szép, romantikus zenés komédia Seregi Zoltán rendezésében.

27. vasárnap 19.00

Szergej Medvegyev: Fodrásznő - Debreceni Csokonai Színház

Mosolygunk, mert nincs nő, aki ne ismerné fel magában a Fodrásznőt, akinek csak a kedvétől függ, hogy aznap éppen harmincnak néz ki, vagy úgy, mint aki rég elmúlt már negyven. A kortárs orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Magyarországon először Debrecenben bemutatott darabja sallangoktól mentes, rövid, de precízen felépített történet. Az előadás a 2010-ES POSZT-on „A legjobb előadás” díját és Szűcs Nelli A legjobb női alakítás díját nyerte.

28. hétfő 19.00

Szigethy Gábor: Pikáns Zsoltár - Győri Nemzeti Színház

Mezei Mária eredeti írásai, interjúfoszlányok, levéltöredékek, naplódarabok: színésznősors.

Mezei Máriát - a színésznő eredeti ruháiban - Pápai Erika játssza.

egerfogo

29. kedd 19.00

Agatha Christie: Az egérfogó - Kecskeméti Katona József Színház

Agatha Cristie-t választották minden idők legjobb krimi írójának. A londoni West Enden fél évszázada látható legismertebb színpadi műve, Az egérfogó, melyet Cseke Péter rendezésében láthatnak. Ne mondja el senkinek, ki a gyilkos!

süti beállítások módosítása