Tóth Krisztina-est a Radnóti Színházban

Tóth Krisztina Pixel című novellaregényének bemutatójára várják szeretettel az érdeklődőket december 8.-án, a Radnóti Színházban.

szovegA felolvasóestről:

Tóth Krisztina a mai magyar kortárs irodalom egyik legolvasottabb és legnépszerűbb alkotója, íróként és költőként is páratlanul sikeres. Vonalkód című könyvét eddig tucatnyi nyelvre fordították le, legújabb novellaregényét, a Pixelt a közönség és a szakma is egyaránt nagy lelkesedéssel fogadta. December 8-án láthatják a Pixel "bemutatóját" a Radnóti Színházban. Ezen az esten személyesen találkozhatnak a szerzővel.

A Pixelről:

"A közelítés és távolítás a kötet felépítésében is visszaköszön.

pixel

A Pixel alcíme ugyanis: szövegtest, és a különböző fejezetek egy-egy testrészt helyeznek a középpontba – némelyik szó szerint egy-egy végtagra, testtájra fókuszál. Néhány fejezet kicsit hanyagabbul kezeli ezt a felépítést, ürügyként felhasználva a fejezetcímben található testrészt, hogy körüljárhasson valami teljesen más témát (például a Hetedik fejezet, avagy a váll története).

S hogy ezek az al- és fejezetcímek miért is alakultak így, arról az írónő csak annyit mondott: egyfajta struktúraképző módszerként működtek a könyv írásának folyamatában. Célja volt, hogy végül létrejöhessen a szövegtest fantomképe, amely a Tizennyolcadik fejezet, avagy a térd történetében konkrétan meg is jelenik: amikor egy művész kiszáradt teafilterekből állítja össze a műterem fehér falai közt alvó korpuszt.

Ezzel kanyarodott vissza a beszélgetés a borítóhoz, amelynek során megtudhattuk, hogy az nem kötött pulóvert vagy más, ehhez hasonló szövetet ábrázol, hanem egy teafilterekből készült installációt. Ezt jó pár évvel ezelőtt a Lipótvárosi galériában állították ki. A mű azóta megsemmisült, de Tóth Krisztina szerencséjére fennmaradt róla egy fénykép, amelyet Lévai Nóra felajánlott a borítóterv elkészítéséhez". (Fülöp Anna - Irodalmi jelen)

 

tothkrisztina

Tóth Krisztina-est

a Radnóti Színházban

2011. december 8.

csütörtök 19 óra

Közreműködnek:

Csomós Mari

Szávai Viktória

Schneider Zoltán

valamint

Grecsó Krisztián

Beszélgetőtárs: Pikó András

Jegyek válthatók:

Szervezés: VI. Nagymező u. 11. (322-1071)

Pénztár: VI. Nagymező u. 11.

(343-6792; 321-0600/112.)

süti beállítások módosítása