New Yorkban castingol Alföldi Róbert

Két nap alatt választja ki Alföldi Róbert a Center for Contemporary Opera számára rendezett darabjának szereplőit New Yorkban.

alfoldi2

Alföldi Róbert

Alföldi Róbert az Armel Operaverseny és Fesztivál rendezőjeként már két alkalommal megfordult az USA legnagyobb városában – hiszen a Dicapo Opera Theatre-ben 2008-ban itt állította színpadra Robert Ward Salemi boszorkányok, 2009-ben pedig Tobias Picker Emmeline című operáját, melynek címszereplője, Kristin Sampson el is nyerte abban az évben a legjobb női előadónak járó díjat. (Az előbbi operát a verseny nemzetközi zsűrije Anatolij Vasziljev elnökletével a 2008-as év legjobb produkciójának választotta.)

A verseny tradíciói szerint Alföldi operája versenyszereplőivel, vagyis a két főszerepre jelölt énekesekkel csak a verseny második fordulójában, a 2012 májusában, Szegeden megrendezendő válogatáson fog találkozni. Ez most sem lesz másként.

De mivel a Fesztivál 2012-es produkciójának New York-i partnere, a Center for Contemporary Opera a versenyszerepeken kívüli teljes szereplőgárda castingját idén ősszel, november 20-án és 21-én rendezi, Alföldinek New Yorkba kell utaznia a versenyszerepeken túli összes további karakter kiválasztására.

alfoldi1

 

A Center for Contemporary Opera igazgatója, Jim Schaeffer fagottművész, karmester, zeneszerző elmondása szerint a válogatás meghirdetése óta közel ötszáz jelentkezőt regisztráltak. Így kénytelenek lesznek első körben maguk szelektálni az operaénekesek közül, hiszen Alföldi két nap leforgása alatt – november 20-21-én – aligha tudna ennyi jelentkezőt meghallgatni. A tervek szerint így Alföldinek „mindössze” mintegy száz szerepre vágyó énekessel kell megbirkóznia a két nap során Manhattanben, a Studio 353-ban.

süti beállítások módosítása