Sikerdarabok az Operettszínházban újévkor

Két régi-új produkció - Marica grófnő; Mario és a varázsló/Gershwin-est -, számtalan sikerelőadás, Újévi Operett Gála és sok-sok szórakoztató este vár a Budapesti Operettszínház közönségére januárban és februárban is. Belépők november 23-ától válthatók.

Már az újesztendő első napja egy nagyszabású produkcióval kezdődik A Budapesti Operettszínházban. 2012. január 1-jén este Újévi Operett Gálát tekinthetnek meg a nézők, némi musicallel fűszervezve, természetesen a legnépszerűbb művészekkel a színpadon!

Karacsony_operettgalaÚjévi Operett Gála Szendy Szilvivel és Kerényi Miklós Mátéval

Néhány nap múlva pedig ismét opera kerül repertoárra. Vajda János, az előző évadban hatalmas sikert aratott, Thomas Mann műve alapján írt, fantasztikus zenéjű kortárs alkotása, a Mario és a varázsló a 2011/2012-es szezonban egy sztárokat felvonultató, különleges Gershwin-esttel együtt tekinthető meg, melyben színpadra lép operaénekes, operett- és musicalszínész egyaránt!

A remek kritikákat kapott Vajda-műben ezúttal is Szabó P. Szilveszter hipnotizálja majd a nézőtéren és a színpadon ülőket, így Szabó Dávidot, Petróczi Gábort, Farkasréti Máriát és Dézsy Szabó Gábort, a Gershwin-gálában pedig énekel majd Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Kálmán Péter, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Fischl Mónika és Vadász Dániel. A két előadás január 13-án, 14-én és 15-én tekinthető meg.

Karacsony_MarioMario és a varázsló (Szabó Dávid és Szabó P. Szilveszter)

Egy másik nagy kedvenc is újra színpadon a Nagymező utcai teátrumban! Tíz esztendeje ezzel a produkcióval nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház. Az évfordulóra most visszatér a legismertebb magyar arisztokrata! Ha A Csárdáskirálynő Kálmán Imre legtöbbet játszott műve, akkor kétségkívül a Marica grófnő a legizgalmasabb és legkedveltebb... Ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges,mégis korszerű történet elevenedik meg, különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről! A történet kicsit romantikus, de viharos. Erdélyben, a Decsényiek ősi birtokán vállal gazdatiszti állást a saját családi vagyonának nyakára hágó gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló, Török Béla álnéven. Minderről mit sem tudva, egy szerelmi csalódástól feldúltan érkezik haza Bécsből a birtok úrnője, Marica, hogy eltemetkezzen a vidéki magány csendjében. S mivel minden kérőjében hozományvadászt lát, elhíreszteli, hogy jegyese lett egy Zsupán Kálmán nevű bárónak. A két lelkileg sérült fiatal olthatatlan szenvedéllyel szeret egymásba... Közben felbukkan a Marica által csak kitaláltnak vélt Zsupán, a sztorit bonyolítja egy útjáról eltérített levél, "segítőkész" barátok és rokonok ténykedése...

Kálmán Imre ezúttal is a legkülönbözőbb stílusokba kalauzolja a nézőt: az amerikai fox-trottól a shimmy-ig, a bécsi keringőtől a magyar csárdásig, no és a cigányzenéig. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám. Olyan remek művészek szólaltatják meg e sikerszámokat, mint Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Boncsér Gergely, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Szabó Dávid, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Lehoczky Zsuzsa, Földes Tamás, Jantyik Csaba, Faragó András és Dézsy Szabó Gábor. A rendező ezúttal is: KERO®. Premier: 2012. február 17-18.

Karacsony_MaricaMarica grófnő (Kalocsai Zsuzsa)

Az év első két hónapjában az idei premierjek, a Miss Saigon, a Cigányszerelem, s a színház következő bemutatói, A kaukázusi krétakör is megtekinthető, no és ismét - ebben az évadban először - látható a világ első és egyetlen worldmusicalje, a Szentivánéji álom, Zerkovitz Béla Csókos asszonya, no és raktárszínházi siker-operett, a Bál a Savoyban. Persze a szezonban már korábban látható előadások is szerepelnek műsoron: A Csárdáskirálynő, a Madame Pompadour, a fiatal tehetségekkel megújult Rómeó és Júlia, a Rebecca, a Mágnás Miska, a Szép nyári nap, a Lili bárónő, a Koldusopera, a Menyasszonytánc, a kéthónapos németországi turnéról hazaérkező A Szépség és a Szörnyeteg, az Abigél, a Musicalmesék, az Erdei kalamajka, a Jövőre, Veled, Itt! és a Tavaszébredés.

Karacsony_szentivanji2Részlet a Szentivánéji álomból (Bereczki Zoltán)

2012. januári és februári produkciókra 2011. november 23-ától lehet belépőket vásárolni a Jegypénztárban, Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában, valamint az ismert elárusító helyeken, illetve az operett.ticketportal.hu weboldalon, ahol rögtön kis is nyomtathatja jegyét! A teátrum közelében megtalálható pavilon is minden nap várja a nézőket az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán. Ugyanitt válthatók ajándékutalványok is, melyek beválthatók bármelyik produkcióra, s remek karácsonyi meglepetésül szolgálnak!

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása