Indul az első Szobaszínházi Fesztivál

A gyöngyösi Mozaik Színkör úttörő vállalkozásba fogott. Az amatőr társulat Magyarország első szobaszínházi fesztiválját rendezi meg két nap alatt Gyöngyösön, öt helyszínen, kilenc hazai csoport közreműködésével. Az érdeklődők december 9-én és 10-én tíz előadást és egy ráadáskoncertet láthatnak majd a Mátra Honvéd Kaszinó épületének szobáiban és a Karma2 étteremben.

Az előadások között klasszikus Heltai-történet és népi játék éppúgy szerepel, mint monodráma vagy izgalmas színházi kísérlet. Színpadra lép majd a budapesti Plafon Csoport Szabó Kristóffal, azaz Totyával, aki ezúttal nem a bankba rohan, hanem a fesztiválra. Láthatjuk mások mellett a Mozaik Színkörrel egyre szorosabb kapcsolatot ápoló, szintén fővárosi Radikális Szabadidő Színház előadását, de Székesfehérvárról, Siklósról és Lovásziból is érkeznek csoportok az I. Szobaszínházi Fesztiválra. Az előadásokban közös, hogy egyfelvonásos darabok, amelyek kevés szereplővel bontják ki történeteiket. Mindehhez pedig a Mátra Honvéd Kaszinó zegzugos épülete adja a helyszínt, amelynek szobái harminc- illetve negyven fő befogadására alkalmasak. Mindezek együttese egy családias hangulatú fesztivált eredményez majd, mely szombaton a Senkicsodák koncertjével zárul.

 

A fesztivál szervezője és egyben a Mozaik Színkör vezetője Válik István, akit néhány héttel ezelőtt a hazai nem hivatásos együtteseket tömörítő Magyar Szín-Játékos Szövetség elnökségébe választottak. Válik István azt mondta: a fesztiválszervezés gondolata már jó ideje megszületett a fejében, de semmiképpen sem akart egy „sokadik-semmilyen-ugyanolyan” fesztivált szervezni, amelyből nagyon sok van országszerte. Egyedit, különlegeset szeretett volna kitalálni, így született meg az I. Szobaszínházi Fesztivál gondolata, ahová a POSZT-hoz hasonlóan az elmúlt évad kiemelkedő előadásait hívta meg a szervező. Aztán sok-sok mozaikból végül összeállt a program, amely kivétel nélkül zsűrizett és díjazott előadásokat tartalmaz. Mindez pedig garancia lehet egy egyedi hangulatú, színvonalas és tartalmas hétvégi programra.

I. Szobaszínházi Fesztivál, Gyöngyös

2011. december 9.-10.

Mátra Honvéd Kaszinó, Fő tér 9.

szofesz_dupla
PÉNTEK, dec. 9
18:00 - Valahol mélyen - Kiss Judit Ágnes nyomán; Bástya Színkör, Siklós
19:00 - Két kisfiú beszélget - Molnár Ferenc; MOZAIK Színkör (ingyenes)
19:30 - Benn a szobában/A hentes - Szakonyi Károly; Plafon Csoport, Bp.
21:00 - Novecento - Alessandro Baricco; Ilyés Lénárd, Bp. (KARMA Étterem)
SZOMBAT, dec. 10
16:00 - Viaszkvirág - Török Rezső; Lovászi Faluszínház, Lovászi
17:00 - A nagy nő - Heltai Jenő; Gyöngyösi Játékszín
18:00 - Egy lemur vallomásai - Garaczi László nyomán; Horváth Gergő, Szfvár
19:00 - Nincs jövő, Liz! - Pozsgai Zsolt nyomán; Mozaiktükör Csoport, Bp.
20:00 - Az utolsó vonat - Örkény István; MOZAIK Színkör (ingyenes)
20:30 - Étellift - Harold Pinter; Radikális Szabadidő Színház, Bp.
21:30 - Koncert - Senkicsodák, Bp.
JEGYEK
Előadásonként: 500 Ft.
Pénteki napijegy: 1400 Ft.
Szombati napijegy: 1800 Ft.
Fesztiválbérlet: 3000 Ft.
Jegyigénylés: valikistvan@yahoo.com

süti beállítások módosítása