Két díjat nyert az Aradi Kamaraszínház

A legjobb színészi alakítás díját, valamint az interkulturális párbeszéd díját nyerte el az Aradi Kamaraszínház a romániai Pitestiben november 18. és 24. között rendezett Nemzetközi Davila-Interfest Stúdiószínházi Fesztiválon.

Az Emil Boroghina, Marius Zarafescu és Monica Andronescu alkotta szakmai zsűri az Aradi Kamaraszínház Rudolf Hess tízparancsolata című előadásában nyújtott alakításáért Harsányi Attilának ítélte a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díját, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadása pedig a zsűri Interkulturális Párbeszéd különdíját nyerte - közölte az Aradi Kamaraszínház az MTI-vel csütörtökön.

A tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi seregszemlén, amelyen többek között török, bolgár és román társulatok vettek részt, az Aradi Kamaraszínház a szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett, valamint Tapasztó Ernő, az aradiszínház művészeti igazgatója által rendezett Rudolf Hess tízparancsolata című előadással vett részt.
Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a Kvartett című előadás rendezője szerint a szakmai díjak a színház egyetemes nyelvének szólnak, hiszen a nemzetközi fesztiválon az aradi és szegedi színház német szerző művét magyar nyelven román felirattal török és román nézőknek játszotta - olvasható a közleményben.
Mint írják, az év folyamán már mindkét előadás több díjat is elnyert: Gyergyószentmiklóson, a IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon a Kvartettben Merteuil szerepének megformálásáért Éder Enikő kapta a legjobb női alakítás díját, az előadásnak pedig a zsűri különdíját ítélték. Harsányi Attila, a Rudolf Hess tízparancsolata című produkcióban a legjobb színészi alakítás díját nyerte el a nagyváradi XVII. Rövid Dráma Hete Fesztiválon, és a nagybányai XIX. Nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon is.

süti beállítások módosítása