Szatmárnémetiben a Titok

Hét alkalommal mutatja be Szatmárnémetiben A titok című mesejátékát a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház november 30. és december 4. között. Az előadás Nagy Bandó András A kiskalácsai királyság című meseregénye nyomán készült.

A cselekmény egyetlen éjszaka alatt játszódik, méghozzá azon az éjjelen, amikor Luca és ikertestvére Bence születésnapi ajándékukat várják, kívánságaikat, vágyaikat próbálják megfogalmazni.

egy

A kerettörténet szerint Bence és Luca lefekvéshez készülődnek, amikor a Nagyapi a szülők távollétét és hiányát igyekszik pótolni: mesével kitölteni. A nagyapa története a legtitkosabb pincéről szól, ahol le kell győzni a Minden Kívánságot Nem Teljesítő Tündért.

A napi hancúrozásban kifáradt gyerekek már a mese elején elalszanak, így a folytatást kalandokban gazdag álomban élik meg. Útjuk során találkoznak a Hős Kisegérrel, a feledékeny Cammogó Medvével, és nem utolsó sorban a Bölcs Bagollyal, akik segítségükre lesznek a Minden Kívánságot Nem Teljesítő Tündér és az általa varázsolt akadályok legyőzésében.

Az ikrek ébredéskor megkapják Nagyapitól a várt ajándékot, amely természetesen titok, a Titok.

A Dézsi Szilárd rendezte nagyszínpadi előadásban Kőmíves Csongor, Vajda Gyöngyvér, Máthé Annamária, Kolozsi Borsos Gábor, Szabó Eduárd és Boros Mária látható. A produkció dramaturgja Zalán Tibor, a díszletet és a jelmezeket Dézsi Szilárd tervezte.

titok4

 

Az előadások időpontjai:

November 30., szerda,  10 óra Benedek Elek bérlet

                                           12 óra Fazekas Mihály bérlet

December 2., péntek,    10 óra Csokonai Vitéz Mihály bérlet

                                           12 óra Lázár Ervin bérlet

December 3., szombat, 11 óra Szigligeti Ede bérlet

                                           13 óra Arany János bérlet

December 4., vasárnap,10 óra Móra Ferenc bérlet

süti beállítások módosítása