Születésnapot ünnepeltek a Madáchban

November 24-én ünnepelte Csűrös Karola színművésznő 75. születésnapját. A Madách Színházban köszöntötték.

karola

E jeles esemény alkalmából köszöntötték őt a Ne most, drágám! című előadásunk végén kollégái, illetve a MASZK Országos Színészegyesület nevében Felföldi Anikó és Lampl Lajos.

„Nagyon csodálatos érzés volt ott állni a színpadon mikor felköszöntött a társulat és felállt a közönség és szólt a vastaps. Sok sikert éltem meg itt hála istennek a Madáchban, és sok szép szerepet, de ez gyönyörű volt, nagyon örülök neki” – árulta el Csűrös Karola.

„Nehéz kiemelni egy momentumot a pályafutásomból, rengeteg szép feladatot kaptam. Győrben voltam 3 évig és mindent játszottam, illetve a Madáchban is nagyon sok szép szerepet osztottak rám. Akkor indult a televízió, volt feladat a rádiónál, illetve ott voltak a szinkron szerepek, úgyhogy tulajdonképpen nagyon örülök, hogy ezt így megéltem és ennyi mindent kaptam az élettől, hogy ennyi sok gyönyörű emlékem van” – mesélte mosolyogva a színésznő, aki boldogan vállalna még a jövőben szerepeket. „Bármikor szívesen játszanék még, ha kapok szerepet. Nincs olyan, hogy álom. Azt mondják, hogy ha egy színésznő álmodik egy szerepről, az nem biztos, hogy jó, ha megkapja. Én boldog leszek, ha még játszhatok jó szerepeket.”

karola2

Csűrös Karola 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még ebben az évben a győri Kisfaludy Színházba (jelenlegi nevén Győri Nemzeti Színház) szerződött. 1962-től a Madách Színházművésznője. 1962 és 1972 között vendégszerepelt a Bartók Gyermekszínházban.

Több filmben és tévéjátékban is játszott. Különösen ismert a Szomszédok című teleregény Etusaként.

Néhány kép Karola pályájáról:

lum

1959, Csűrös Karola; Pásztor Erzsi, Lumpáciusz Vagabundusz avagy a három jómadár, Ódry Színpad

karolaifju

1959, Somogyi Miklóssal IV. éves színművész hallgatóként aMélyek a gyökerek című vizsgaelőadásban

lyuk

1958, Lyuk az életrajzon, Orbán Viola; Sívó Mária; Csűrös Karola, Nemzeti Színház

ahogy

1964, Béres Ilona; Csűrös Karola, Ahogy tetszik, Madách Színház

bolond

A bolond lány, Márkus László; Csűrös Karola, 1964

cyrano

1985, Cyrano de Bergerac, Csűrös Karola; Moór Mariann

süti beállítások módosítása