Leáll a soproni színház - Elfogyott a pénz

Takarékossági okokból decemberben és január első felében nem lesz előadás a Soproni Petőfi Színházban.

Elfogyott a darabok játszására fordítható, egész éves keret, így decemberben a Petőfi Színházban nem tartunk előadásokat. – sommázta a helyzetet Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Decemberben a Liszt Központban öt bérletes színházi előadást tartunk.. A Sopron Orfeum egy zenés kabaré, azaz nincsen "színpadhoz kötve". Így a kamara előadások helyett idén egy nagyszínházi darab került át a Lisztbe.

 

sporoni

A Nyugatmagyar megtudta, a színházban decemberben és január első felében nem lesznek előadások. Így a hagyományos, két ünnep közötti előadásokra sem kerül sor.

A fűtéssel, a világítással és az egyéb költségekkel így mintegy másfél, kétmillió forintot lehet megspórolni. A színházban dolgozók a Liszt-központban végzik feladataikat. - A bérletek eladásával nem volt gond, tehát nem mondhatjuk, hogy a soproniak elfordultak volna a színháztól – részletezte Nyerges Ferenc. – Továbbra is azon dolgozunk, hogy miként lehetünk még hatékonyabbak és költségtakarékosak úgy, hogy ebből a közönség a lehető legkevesebbet vegyen észre.

Forrás: www.nyugatmagyar.hu

süti beállítások módosítása