Lángoló márvány a Francia Intézetben

December 8.-án és 9.-én látható a Francia Intézetben Tunyogi Henriett szólóestje, melyet a tragikus sorsú Camille Claudel emlékének szentel. Az előadás bevételét az Isten adta tehetség Alapítvány kapja.

Camille Claudel, az 1864. december 8-án született zseni életét folytonos kettőség hatotta át: a rejtély, az ezer színű lángolás, a dráma. A szobrásznő Rodin szerelme, ugyanakkor áldozata. Életének egyik felét a párizsi forgatag tarkaságában, a másik felét, pedig az őrültek háza sötétségében töltötte, elevenen eltemetettként. Lehet-e nagyobb ellentét egyetlen életen belül fény és árnyék között? E kettősség bemutatása vár most Tunyogi Henriett táncművész-koreográfusra, akinek előadásában a tánc - színészet színpadán láthatjuk a lángoló és boldog, illetve a kivetett és elátkozott Camille-t.

Tunyogi_Henriett

Tunyogi Henriett, balettművész, koreográfus, jelmeztervező. Szólóestjeit a világ számos színpadán megcsodálhatta a közönség - többek között vendég szerepelt Londonban, Rómában, Tokióban, Pekingben, Washingtonban, az Edinburghi Fesztiválon, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Olyan neves koreográfusok készítettek neki koreográfiákat, mint Renato Paroni, Viviana Durante, Antonia Franceschi. A Magyar Televízió felkérésére „Balett ABC Henriettel” című 20 részes táncdokumentum film sorozatot készített, 2006-ban pedig portré film is készült róla „Válaszd a tudást - MozdulatOK” címmel.

Lángoló márvány

December 8. és 9. 19.00
Francia Intézet, Budapest I. Fő u. 17.

koreográfus, előadó: Tunyogi Henriett

Az előadásban Kaiser Ottó fotográfus fotómotívumai is megjelennek

A jótékonysági estek során összegyűlt adományokat Mádl Dalma Isten adta tehetség Alapítványának javára fordítják.

További információ :
www.istenadtatehetseg.hu
www.camilleclaudel.asso.fr
www.kaiserotto.hu

süti beállítások módosítása