A hetérák tudománya - Kortárs dráma a bábszínházban

Hatházi András A hetérák tudománya című darabját mutatja be a nagyváradi Szigligeti Színház december 4-én, vasárnap 19 órától az Árkádia Bábszínházban.  

Mi történik, ha túl tökéletesre tervezzük a bosszút? Ha nem akkor lépünk, amikor tudjuk: itt az ideje! Ha színházat játszunk mindig és mindenkor? Ha elhallgatjuk félelmeink, ha mindent kifordítunk, és elrejtőzni igyekszünk szavaink, balga játékaink, látszólagos felületességünk mögé? Mi történik, ha nagyon akarunk? Mi lesz velünk, ha beteljesednek reményeink? Ha eljön, ha valóra válik mindaz, amit annyira vágyunk? – ezekre a kérdésekre keresik a választ a szereplők, illettve ezeket a kérdéseket veti fel az előadás.

 

A december 4-i bemutatóra a belépő10 lejbe kerül. Jegyeket a színház pénztáránál lehet váltani keddtől péntekig 10-18 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

A bemutató előtt 17 órától az előadáshoz kapcsolódóan könyvbemutatóra kerül sor: Hatházi Andrásnak a Polis Kiadónál azonos címmel – A hetérák tudománya – megjelent drámakötetét mutatják be. A szerzővel Demény Péter beszélget, valamint jelen lesz a Polis Kiadó vezetője, Dávid Gyula is, a bemutatott drámaköteten kívül a kolozsvári kiadó egyéb színházi tárgyú kiadványait is meg lehet vásárolni.

 

heterakForrás: Szigligeti Színház

 

Az előadás szereplői a kézdivásárhelyi színház színművészei: Ferencz Réka (Nanna) és Kófity Annamária (Pippa), illetve Varga Balázs (Lorenzo), a Szigligeti Társulat tagja. Mindhárman a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara magiszteri képzésének hallgatói.

süti beállítások módosítása