Bánfalvi Eszter megkapta az Elle díját

Díjat alapított a nemzetközi női magazin magyar kiadása; az Elle Young Talent-díj jelöltjeit hónapról-hónapra, kategóriánként mutatta be a lap.

A díjra a hat főből álló zsűri (Baráth Ferenc, Goda Krisztina, Karafiáth Orsolya, Machán Frigyes (Nesta), Liptai Lívia és Winkler Nóra) kategóriánként hat-hat 35 év alatti tehetséget jelölt. Őket havonta mutatta be a magazin, ez alapján az olvasói szavazatok döntöttek arról, kik legyenek a díjazottak - adta hírül a lap kiadója.
A díjat színház és filmművészet kategóriában Bánfalvi Eszter színésznő, képzőművészet kategóriában Bán Sarolta fotóművész, zene kategóriában Likó Marcell énekes és dalszövegíró, irodalom kategóriában pedig Kemény Lili költő vehette át.
A nyertesekről a magazin decemberi száma számol be bővebben.
A nemzetközi Elle magyar kiadása idén indította el a Young Talent-díjat. Ennek keretében olyan hazai tehetségeket mutatott be olvasóinak, akik nemcsak leképezik a kort, amelyben élünk, hanem hatással is vannak rá. A jelöltekre több ezer olvasói visszajelzés érkezett.

eszterBánfalvi Eszter, fotó: Gothár Márton

Interjúrészlet Bánfalvi Eszterrel:
– Úgy tudom, a pályakezdésed sem volt zökkenőmentes: a főiskola után egy darabig pultosként dolgoztál egy szórakozóhelyen.
– A mi évfolyamunk a diploma után a szerződtetési stop miatt nem dúskált a felkérésekben. Ezért – és mert volt is kedvünk együtt dolgozni – az osztályunk összefogott, és megalapította a HOPPart Társulatot. A végzés óta eltelt két év alatt nyolc bemutatónk volt. És bár azóta sokfelé dolgozunk, további bemutatókkal készülünk. Akkoriban azonban nem volt állandó munkám, s mivel meg kellett élnem valamiből, kitanultam a pultos-felszolgáló szakmát. Valójában áldásos helyzetben voltam, mert akkor már tudtam, hogy Alföldi Róbert számít rám a Nemzetiben. Boldog voltam, hogy olyan munkát végezhetek, amit azelőtt még sohasem próbáltam. Két napig úgy volt, hogy stewardess leszek, de az minimum féléves kötöttséggel járt volna, amit nem tudtam volna összeegyeztetni a HOPPart előadásaival. Egyáltalán nem bántam meg, hogy a vendéglátásnál kötöttem ki. Nagyon sokat köszönhetek a főnökömnek, Mónus Zolinak!
– Látom, vonzódsz ahhoz, hogy ne csak a színpadon mártózz meg különböző élethelyzetekben. 
– A színészet emberábrázolás. Nyitott szemmel kell járni. Ez nem előre programozott tevékenység, hanem belső igény. Egy kocsmánál például nagyobb színház nincs, de ha bemegy az ember egy turkálóba bálabontáskor, akkor is érdekes dolgokat láthat: amit a férfiak csinálnak a háborúban, az smafu ahhoz képest, ahogy a nők ölik egymást ilyenkor. Ezekről a hétköznapi élethelyzetekről szól a színház, ezért kell figyelni, hogy az ember később fel tudja használni a tapasztalatait. (Forrás: nlcafe.hu )

süti beállítások módosítása