Kerényi Imre lett a legjobb rendező

November 22-e és 29-e között immár negyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Teátrumi Társaság vidéki tagszínházairól körképet adó Vándorfesztivált – ezúttal Kecskeméten.

ertelemÉrtelem és érzelem

Az előadások sorát a Veszprémi Petőfi Színház kezdte Értelem és érzelem című darabjával – a Jane Austen regénye alapján készült darabot Valló Péter rendezte. Majd a Szolnoki Szigligeti Színház következett a Hajnalban, délben, este című kétszereplős vígjátékkal, melyben az egyik szappanoperából ismert Dósa Mátyással találkozhatott a közönség. A fesztivál harmadik napján a Piros Ildikó–Huszti Péter színészházaspár a Kései találkozás című darabot adta elő, a Soproni Petőfi Színházat képviselve. A Békés Megyei Jókai Színház egy kamaramusicalt hozott el a hírös városba, Kapj el! címmel. A debreceni társulat már három éve játssza a Fodrásznő című kortárs orosz színművet, melyet most Kecskeméten is bemutattak. A Győri Nemzeti Színház Mezei Máriáról szóló pódiumdarabját, a Pikáns zsoltárt mutatta be Pápai Erikával a főszerepben. Végül a házigazda kecskemétiek egy izgalmas Agatha Christie-krimivel, Az egérfogóval zárták a fesztivált.

kapjel

Kapj el

Az egyhetes programsorozat végén – a hagyományokhoz híven – kiosztották a Vándorfesztivál közönségdíjait. A nézőkből álló zsűri szerint a Legjobb Előadás 2011-ben a Békés Megyei Jókai SzínházKapj el! című darabja volt.

A Legjobb Rendezésért járó díjat Kései találkozás című előadásáért Kerényi Imrének ítélték oda

kerenyi

Kerényi Imre

A Legjobb Női Alakításért járó elismerést Pápai Erika veheti majd át a Pikáns zsoltár című előadásért, míg a Legjobb Férfi Alakítást Szomor György nyújtotta a Kapj el! című musicalben a zsűri szerint.

A Legígéretesebb Fiatal Női és Férfi Színésznek Molnár Nikolettet, illetve Dósa Mátyást– azaz a Szolnoki Szigligeti Színház Reggel, délben, este című előadásának két szereplőjét választották.

A zsűri kérésére egy új kategóriával is gazdagodott a Vándorfesztivál díjainak sora: Legjobb Díszlet díját a Veszprémi Petőfi Színház Értelem és érzelem című előadása nyerte el.

Legjobb Díszlet: Veszprémi Petőfi Színház - Értelem és érzelem

 

Kapcsolódó anyag:

Kecskemétre érkezett a Vándorfesztivál - Interjú Cseke Péterrel

... mondta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház direktora. – A következő évben, Sopronban az Eszter hagyatékát játszottuk, 2010-ben pedig Szolnok volt a házigazda, oda a Játék a kastélyban című ...»

süti beállítások módosítása