Átadták a felújított színészházat Nyíregyházán

Átadták a Móricz Zsigmond Színház felújított színészházát Nyíregyházán. Tasnádi Csaba, a teátrum direktora az eseményt megelőzően elmondta: a rekonstrukcióval a társulat régi vágya teljesült, mivel a nyolcvanas években épített 36 lakásos társasház állapota nagyon leromlott az utóbbi években.

szin2

Volt olyan helyzet, amikor a Budapestről lehívott színész az olvasópróbák után a szálláson tapasztalt körülmények miatt nem volt hajlandó végigdolgozni a próbafolyamatot, a színháznak eddig azonban nem volt pénze az ingatlan felújítására - idézte fel az igazgató.

SzineszhazA nyíregyházi társulat egyes tagjainak és a vendégművészeknek otthont adó épület a panelprogram, a színház saját ereje, illetve fenntartó városi és megyei önkormányzat anyagi támogatása révén mára építészetileg és gépészetileg is teljesen megújult. A rekonstrukció során elvégezték a hőszigetelést, a lift felújítását, a lakásokban pedig egyedi mérőórákat szereltek fel, így az ingatlan a korábbinál jóval energiatakarékosabbá vált.

szin
A stúdiószínpad tervezett felújításával együtt mintegy 240 milliós fejlesztés valósul meg, ebből a színházházra 207 millió forintot fordítottak - közölte Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke az átadáson. A helyhatóság vezetője kiemelte, hogy a megyei önkormányzati rendszer átalakítása miatt a nyíregyházi színház jövőre várhatóan a városhoz kerül át. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere beszédében leszögezte: a megyeszékhely vállalni fogja a teátrum fenntartását.

budai

Budai Zsófi, a Móricz Zsigmond Színházszínésze lakásában

A Móricz Zsigmond Színház az idei évadban ünnepli az önálló színtársulat létrehozásának harmincadik évfordulóját. Az ősbemutatók sora a Tirpákia tündérkert című komédiával kezdődött, majd Mozart A varázsfuvola című operajátékával folytatódott, szombaton pedig Szophoklész klasszikusát, az Antigonét tekintheti meg a közönség a Bessenyei téri kőszínházban.

süti beállítások módosítása