Bezár a bazár- Búcsúzik a Merlintől a Hólyagcirkusz

Bezár a bazár címmel előadássorozatot tart december 4. és 8. között, vasárnaptól csütörtökig a Hólyagcirkusz a Merlinben. A független társulat így búcsúzik a bezárásra ítélt befogadószínházától, ahol az elmúlt 6 évben dolgozott.

A programban ismét látható lesz a Zsúr c. előadás, melyből legutóbb a Maladype születésnapján mutattak be a társulat tagjai egy rövid jelenetet a Pesti Színházban, de a felújított Zenekatasztrófa éppúgy színre kerül majd a Merlin kamaratermében, mint a Kulterer, a Tudom, hogy élsz, vagy az egészen friss bemutató, a Mindenkit szívesen látunk. Szőke Szabolcs zenei formációi két estén követik a színházi előadásokat: 6-án este a Kedves ismerősök koncert hallható, 8-án este 9-től a slam poetry hazai élcsapatával az Akkezdet Phiaival kiegészülve zárja fesztiválját a Hólyagcirkusz!

bazar01

 

Bezár a Bazár Fesztivál

PROGRAM

 

december 4. 19:30 ZSÚR (Merlin)

december 5. 19:30 TUDOM, HOGY ÉLSZ (Merlin)

december 6. 19:30 ZENEKATASZTRÓFA (Merlin)

                        21:00 KEDVES ISMERŐSÖK koncert (Merlin)

december 7. 19:30 MINDENKIT SZÍVESEN LÁTUNK (Merlin)

december 8. 19:30 KULTERER (Merlin Színház Kamaraterem)

                        21:00 SZŐKE SZABOLCS-SZALAI PÉTER-VÁCZI DÁNIEL és AKKEZDET PHIAI

                        (Závada Péter és Süveg Márk) közös koncertje (Merlin)

 

flyer_hatulja2

 

Mi történt? Hogyan tovább?

 

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

A Merlin új otthona, az Átrium Film-Színház működtetésének terveiről a Merlin honlapján olvashatunk:

MERLIN AZ ÁTRIUMBAN - Brand Plan

 

I. HÁTTÉR

Van igény a színházra.

Magyarországon 2010-ben 4.488.000 színházjegyet vettek. A színház az egyik olyan területe a magyar társadalomnak, amelyet a rendszerváltás nem kérdőjelezett meg, sőt 1991 óta egy olyan meghatározó struktúra épült fel a kőszínházak mellett, amely szervesen kapcsolja be a magyar színházművészetet az világ vérkeringésébe, s hozza el a világot Magyarországra.

Kihívások

Az utóbbi évek gazdasági-társadalmi változásai azt eredményezték, hogy a nagy rendszer ma, 2011-ben, a széthullás határán áll. Olyan struktúrát kell létrehozni, amelynek szereplői kezelni tudják, mind a gazdasági mind pedig a társadalmi változásokat. Célunk, hogy az ÁTRIUM ne egyedül keresse a változás lehetséges irányait, ezért a Budapest Modell egyik alapítójaként szélesebb kulturális szövetségben gondolkozunk.

 

II. ÁTRIUM

A hely

Gyönyörű art deco épület, melyet Kozma Lajos tervezett olyan aurával, mely tökéletes helyszíne az alkotásnak. A hely nemcsak az 1930-as évek iránt ébreszt nosztalgiát, hanem az 1970-es, 80-as évek iránt is, amikor mint Május 1. mozi ismerte a közönség.

2012-ben a hely újjá éled, újra funkciót és hivatást kap. Színházzá, kávéházzá, közösségi térré válik, ahol egymásra talál a művészet a szórakoztatás, a minőségi időtöltés, de az ÁTRIUM fő vonzereje a színház lesz.

Az ÁTRIUM üzleti céljai

2012-ben az állami támogatás mértékét a tervezett 280 milliós költségvetés 1/3-án tartani. Jegyárbevételből kitermelni 100 millió Ft-ot.

folytatás a merlinszinhaz.hun >>>

süti beállítások módosítása