Hivatalosan is Olivier Py az Avignoni Fesztivál vezetője

Hivatalosan is kinevezték az Avignoni Fesztivál vezetőjévé Olivier Py francia rendezőt, a párizsi Odéon Színház leköszönő igazgatóját.

Py 2013 januárjától előkészületi munkákat végez, majd szeptember 1-jétől veszi át a hivatalt és kezdi meg négyéves szerződését - olvasható a fesztivál közleményében. Py vezetése alatt először 2014-ben rendezik meg a fesztivált.

Olivier-Py Már áprilisban nyilvánosságra került, hogy Py váltja Avignonban a Vincent Baudriller és Hortense Archambault vezetőpárost. 
Py 2007 óta a nagy presztízsű párizsi Odéon Színház vezetője, de 2012-ben lejáró mandátumát nem hosszabbították meg. Utódja Luc Bondy, a Bécsi Ünnepi Hetek intendánsa lesz. Py leváltásának híre nagy visszhangot keltett áprilisban Franciaországban.
A 45 éves Olivier Py a kortárs francia színház egyik legelismertebb alakja, igazgatása alatt az Odéon Színház gazdaságilag és művészileg is sikeres évadokat tudhat maga mögött: előadásai telt házak előtt mentek és a kritika is általában elismerően írt aszínház bemutatóiról, valamint a meghívott külföldi társulatok vendégjátékairól.

süti beállítások módosítása