A mumus - Mesemusical bemutató a Budaörsi Játékszínben

December 10-én, szombaton mutatja be a Budaörsi Játékszín A mumus című mesemusicalt. A szövegkönyvet Rákos Péter, a zenét (és a dalok szövegét) Bornai Tibor, a KFT együttes tagja írta.

A darabról:

A Mumus arra tanít: attól félünk, abból alkotunk ellenségképet – mumust – akit, vagy amit nem ismerünk. A darab elején a szülők a mumusok létét is tagadják, a fivérek titkos hadjáratot indítanak ellenük, egyedül a szelíd és félénk Lina olyan bátor, hogy hajlandó a titkos határt átlépve megismerni őket. Hébehó, a mumus vezetésével bejárja Mumusországot, s osztozik a mumusok végveszéllyel fenyegető tragédiája feletti aggodalomban.
Lina az erőszakot elutasító megoldás, az előítéletmentes gondolkodás, az empátián alapuló cselekvés 20-21. századi ifjú hőse. Modellje egy új, integrált szellemiségű világkorszak emberének, aki a szívére hallgat, és az eszében bízik, s akit nem kápráztatnak el hazug szólamok és előítéletes klisék.

Lina kalandja megmutatja, hogy csak összefogásból születik eredmény, cselekvésből megoldás és együttérzésből cselekedet. Így a darab végére a fivérek szövetségessé lesznek, a szülők elfogadóvá s a mumusok is megmenekülnek.

Mumus_plakat

Rákos Péter író a darabról:

"A Mumus arra tanít: attól félünk, abból alkotunk ellenségképet - mumust - akit, amit nem ismerünk. A darab elején a szülők a mumusok létét is tagadják, a fivérek titkos hadjáratot indítanak ellenük, egyedül a szelíd és félénk Lina olyan bátor, hogy hajlandó a titkos határt átlépve megismerni őket. Hébehó, a mumus vezetésével bejárja Mumusországot, s osztozik a mumusok végveszéllyel fenyegető tragédiája feletti aggodalomban. Lina kalandja megmutatja, hogy csak összefogásból születik eredmény, cselekvésből megoldás, és együttérzésből cselekedet. Így a darab végére a fivérek szövetségessé lesznek, a szülők elfogadóvá, s a mumusok is megmenekülnek. A néző pedig hazafelé halkan maga elé dúdolja a finálé refrénjét: \"nézd, senki se fél már, ha szól a Mumus-induló..."

Az előadás 11:00 órakor kezdődik.

szereplők:
Apa: Urmai Gábor
Anya: Molnár Gyöngyi

Lina: Páder Petra,
Dani: Illés Dániel

Marci: Rácz-Koncz Eszter,
Celofán: Fejszés Attila

Hébehó: Kis Domonkos Márk,
Böhöm: Stubnya Béla,
Szvetozár: Pintér Gábor

Díszlet-Jelmez: Fogel Adrien
Zenei munkatárs: Fekete Mari

Koreográfus: Molnár Éva,
Rendezőasszisztens: Juhász Gabriella

Rendező: Felhőfi- Kiss László

Bemutató: 2011. december 10. 11 óra


süti beállítások módosítása