Tánc és alakformálás a Mozdulatművészeti Stúdióban!

December 27. keddtől – péntekig, 10.00 – 16.00 óráig vidám ünnepi hangulatú táncórákkal vár minden érdeklődőt az Orkesztika Alapítvány többféle táncstílusban a Mozdulatművészeti Stúdióban. 

Mozdulatművészet, balett, társastánc, alakformáló tréning és „virtuális tánc”. Teljesen kezdőknek és haladóbbaknak is ajánlanak különböző klasszikus és egészen modern órákat is. Az intenzív kurzusokon nemcsak izgalmas technikákat, koreográfiákat lehet tanulni, hanem a Karácsonyi lakomák során esetlegesen felszedett dekákat/kilókat is le lehet dolgozni.

 

Mozdulatművészet - Klasszikus magyar modern tánc kurzust tart Fenyves Márk. Itt megtapasztalhatják az érdeklődők a természetes mozdulat varázsát - a karácsony hangulatában.

Eredeti formájában az 1912-ben kezdődött MOZDULATMŰVÉSZET - ami a testről lélekről szellemről egyaránt szól - célja a szépség egészség emberség. MINDENKINEK ajánlja vezetője a kurzust, aki a mozgást tanulni és nem utánozni akarja. Négy nap emelkedett hangulatban, a tudatos - átérzett - átgondolt mozdulat jegyében.

A MOZDULATMŰVÉSZET egy gondolkodó-gondolkodtató táncirányzat. Az emberi test tudatosságáról szól - nem lépésekről - nem bizonyos tempójú zenékről. A mozdulati kommunikációt vizsgálja különböző minőségeiben. Sokféle stílust lehet alkotni belőle.

Fenyves Márk mozdulatművész, orkesztész, koreográfus, pedagógus, kutató, szervező, látványtervező, az Orkesztika Alapítvány kuratóriumvezetője.

dividebyzero3-kics

Kezdő és kicsit haladóbb, közép-haladó balett órákon is részt vehetnek az érdeklődők a két ünnep között. Feledi János klasszikus Vaganova rendszerű balett órákat tart közép-haladó vagy haladóbb kezdő érdeklődők számára három reggelen át, míg Peták Tünde teljesen kezdő négy napos balett kurzust tart, ahol a tánc a lényeg, nem a rúdgyakorlatok. Mindkét balettmester a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett.

Feledi tagja volt a Győri Balettnek, a Budapest Balettnek, a PR Evolution Dance Company-nak és a Badora Társulatnak. Jelenleg saját koreográfiái mellett táncol a Magyar Mozdulatművészeti Társulat és Frenák Pál Társulatának több darabjában is.

 

A francia születésű Nina Kov újszerű, kísérleti workshop-ra invitálja a résztvevőket. A tánc és az interaktív vetítés kapcsolati lehetőségeit lehet végigjárni, megtapasztalni a négy napos kurzusán. Nina Kov saját alkotásai mellett, az Artus Színház tagjaként vált ismertté Magyarországon. A közelmúltban szerzett diplomát a londoni Lábán táncakadémián.

 

Idén először társastánc kurzust is hirdet az Orkesztika Alapítvány kezdő párosoknak. Gyorstalpaló tanfolyamot tart Erdőfi Dániel, ahol a Bécsi keringő, angol keringő, cha-cha-cha, salsa és a jive alapjait lehet elsajátítani karácsonyi vidám hangulatban. Erdőfi 17 éve tanít, hat évig versenyzett. Izgalommal várja a kihívást, hogy négy nap alatt - Szilveszterre - a táncparkett ördögeit kinevelhesse.

Dani_tncos_kpForrás: Mozdulatművészeti Stúdió


Tánctechnikáktól független, Alakformáló tréning is lesz a két ünnep között Lisztóczky Hajnal vezetésével. Lisztóczky, Bozsik Yvette Társulatának tagja volt kilenc éven át. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a Színművészeti Egyetemen végzett. Tréningjét olyan hétköznapi embereknek ajánlja, akik gyorsan szeretnek formába jönni és közben szeretnének egy kicsit táncolni is megtanulni.

 

Jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a téli kurzusokon, akik 2011. december 10-ig befizetnek, vagy rendszeres tanulói a Mozdulatművészeti Stúdiónak.

További Karácsonyi AJÁNDÉK AKCIÓKAT is hirdet az alapítvány januári tanfolyamaira, valamint táncművészeti kiadványaira a Facebookon.

TERVEZETT KARÁCSONYI PROGRAM:

10.00-11.30 óra – 3 napos kurzus / 2011. december 27, 28, 29. kedd, szerda, csütörtök

Bejgli ledolgozó KLASSZIKUS BALETT nem teljesen kezdőknek – FELEDI JÁNOS

10.00-12.00 óra – 4 nap / 2011. december 27, 28, 29, 30. keddtől – péntekig

Gyorstalpaló TÁRSASTÁNC kezdő pároknak Erdőfi Dániel

(A kurzus minimum 5 pár előzetes jelentkezése esetén indul! - határidő: 12. 22.)

11.30-13.00 óra – 4 nap / 2011. december 27, 28, 29, 30. keddtől – péntekig

KEZDŐ BALETT kurzus felnőtteknek – PETÁK TÜNDE

12.00-14.30 óra – 4 nap / 2011. december 27, 28, 29, 30. keddtől – péntekig

Tánc és interaktív technológia – NINA KOV vezetésével

13.00-15.00 óra – 4 nap / 2011. december 27, 28, 29, 30. keddtől – péntekig

MOZDULATMŰVÉSZET - Klasszikus magyar modern tánc kurzus – FENYVES MÁRK

14.30-16.00 óra – 4 nap / 2011. december 27, 28, 29, 30. keddtől – péntekig

ALAKFORMÁLÓ TRÉNING - LISZTÓCZKY HAJNAL

(Minimum 6 fő előzetes jelentkezése esetén indul! - határidő: 12. 22.)

Bejelentkezés:

http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio/index.htmhttp://szinhaz.blog.hu/media/image/2011-12-06/11869053/_jel.

info@mozdulatmuveszet.hu

süti beállítások módosítása